Obisk Plesne šole ZEKO na »DOSOR-jevi vetrnici«

Radenci: Ko gibanje mladim postane užitek

 

DSC_5530 DSC_5537 DSC_5553

Da je mladim plesno gibanje resnično v užitek so spoznali številni na ogledu nastopa mladih plesalk in plesalcev Plesne šole ZEKO iz Murske Sobote, ki so 1. avgusta zvečer nastopili v okviru letošnje »DOSOR-jeve vetrnice« v Domu starejših občanov Radenci. Z gromkim aplavzom so namreč nastopajoče nagradili obiskovalke in obiskovalci v veliki DOSOR-jevi restavraciji, kamor se je zaradi poletne nevihte s poletnega odra na dvorišču preselila tradicionalna ponedeljkova »DOSOR-jeva vetrnica«.

 

DSC_5560 DSC_5562 DSC_5585

Zasebno Plesno šolo ZEKO vodi eden najboljših vsestranskih koreografov pri nas Dejan Zečević – Zeko (večkratni državni prvak v modernih tekmovalnih plesih ter dvakratni dobitnik priznanja za odlične dosežke pri Plesni zvezi Slovenije), ki se je s svojo plesno šolo (sedež ima v Hotelu Diana v Murski Soboti) v zadnjih šestih letih povzpel med najbolj uspešne plesne šole. Nekatere izmed svojih tečajev vodijo tudi v telovadnici DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci.

 

DSC_5590 DSC_5629 DSC_5630

Nastop mladih plesalk ni plesalcev je v okviru letošnjih prireditev »DOSOR-jeve vetrnice« napovedala DOSOR-jevka Melita Belak, a vse plesalce in plesalke, z vsemi podrobnostmi, je predstavila plesna učiteljica Miša Zečević.  Tako so po vrsti nastopili pred DOSOR-jevim občinstvom: Lan in Žiga s hip hop plesi; Janja, Karolina, Lana, Nuša in Tjaša z disco dance plesi; Jaka kot solist s hip hop plesi; Dunja, Tjaša in Živa z modern plesi; Petra, Aleš in dva Davida z break dance plesi ter za zaključek še dva plesna para z disco plesi: Eva in Luna ter Dunja in Karolina.

Ob zaključku plesnega srečanja ( za obiskovalke in obiskovalce seveda samo z očmi !) je sledilo povabilo za čim prejšnje ponovno snidenje.

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko