Šahisti ŠDUI Radenci obiskali šahiste v DOSOR-ju

Kljub poletni vročini poletno šahiranje

DSC_4594-copy DSC_5076-copy DSC_5220-copy1 DSC_5689 DSC_5696

V petek, 29. julija dopoldne, je bil sklenjen dogovor s Športnim društvom invalidov in upokojencev Radenci, katerega predsednik je Franjo Zver, da bodo njihovi člani prišli šah igrat proti DOSOR-jevcem, stanovalcem Doma starejših občanov Radenci. To se je zgodilo v petek, 5. avgusta, ko je po 9. uri sedmerica igralcev sedla za mize s šahovskimi polji ter zaigrala »krožno« vsak z vsakim v prijetnem hladu DOSOR-jeve klubske sobe. Po treh urah iger in zaključku tokratnega šahovskega druženja je bil vrstni red tekmovalcev naslednji: 1. mesto Bojan Kos (ŠDIU Radenci) 5 točk, 2. mesto Franjo Zver (ŠDIU Radenci) 4,5 točke, 3. mesto Stanko Borkovič (ŠDIU Radenci) 4 točke, 4. mesto Ratko Majstorovič (DOSOR) 3,5 točke, 5. mesto Evgen Prešeren (DOSOR) 2,5 točki, 6. mesto Vladimir Savić (DOSOR) 1,5 točka in 7. mesto Jože Pirc (DOSOR) 1 točka.

Sicer pa smo na spletnih straneh »Štajerske novice« že poročali, da je to poletje v DOSOR-ju zelo priljubljen šah. Stanovalci doma, ljubitelji te igre, so ob 64-ih belo-črnih poljih zaigrali v začetku tega meseca, 4. julija dopoldne, proti šahistom Medobčinskega društva invalidov iz Ormoža ter izgubili s 14 : 18, a so z igrami nadaljevali. Tako so se med seboj pomerili v petek, 15. julija popoldne, kot tudi naslednji petek, 22. julija. A tega dne so se sešli kar dvakrat. Dopoldne so se pomerili med seboj, popoldne istega dne pa so se zbrali ponovno, da v prijetni družbi osmislijo to miselno igro. Ob tem se je stanovalcem DOSOR-ja v klubskem prostoru (v pritličju, poleg domske kapelice) tedaj pridružil še osnovnošolec Nejc z Goričkega v Prekmurju, ki se je z očetom Simonom pripeljal iz Rogaševec na šahovsko druženje in oba sta nekaj dvobojev odigrala s stanovalci DOSOR-ja.

Že čez teden dni, 12. avgusta, se DOSOR-jevi šahisti ponovni srečajo ob črno belih poljih s šahisti Športnega društva invalidov in upokojencev Radenci, po 9. uri v klubski sobi.

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko