Mladi pevec iz Bakovec z najnovejšo pesmico »Vroče«

Seniorke in seniorje razveselil mladi Mark

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, enkrat mesečno, običajno je to na tretji četrtek, pripravijo tradicionalni seniorski večer. Za dobro organizacijo skrbita voditeljici teh srečanj, Marija Erveš kot DOSOR-jeva prostovoljka in Tatjana Geč iz DOSOR-ja. Seveda pa poskrbita še za izvajalca oziroma izvajalce glasbe.

V domovih za starejše, kar je vsekakor treba pohvaliti, rad nastopi tudi mladi muzikant Mark Tivadar iz Malih Bakovec pri Murski Soboti. V radenskem DOSOR-ju je tako uspešno nastopil že nekajkrat. To se je zgodilo tudi v četrtek, 18. avgusta zvečer, kajti za njegov sigurni nastop je poskrbel kot voznik kar njegov dedek Slavko Varga. Bilo je to druženje ob glasbi, petju, plesu ter pripovedovanju zgodb in šal.

Zvezda večera pa je vsekakor bil »one man band« Mark Tivadar. Pred kratkim je posnel in istega dne (18. avgusta !) predstavil svojo novo pesmico z naslovom »Vroče«. Sam je avtor besedila, aranžma in posnetek pa so mu izdelali v Studiu Tomiton v Kidričevem, ki ga vodi Tomi Valenko. Pripravil je Mark tudi novo narečno pesmico »Rejdno me je fino« (14. julija 2016 !), največ uspeha pa vsekakor »žanje« s pesmijo »Veselica« (18. februarja 2016 !). Ob tem naj zapišemo, da je na tekmovanju »Polka majolka« v Podčetrtku Mark osvojil tretje mesto.

Do konca meseca avgusta Mark vsak petek zvečer po 18. uri igra in poje v Pizzeriji Lopert »Mama mia« v Dokležovju. Že danes (19. avgusta) popoldne ob 16. uri bo nastopil na Jeruzalemu, jutri zvečer v gostišču »Erika« na Vaneči, naslednjo nedeljo (21. avgusta) pa bo igral na večji prireditvi (proščenju) v Dokležovju. Tedaj bo tudi predstavil svojo najnovejšo pesem »Vroče«. Vemo pa tudi, da bo na letošnji silvestrski večer Mark zopet nastopil v Švici. Tam je namreč uspešno nastopil konec lanskega ter v začetku letošnjega leta.

V DOSOR-ju je kar tri ure, od 18. do 21. ure, Mark skrbel za prijetno glasbeno vzdušje starejših. Ob zvokih njegovih klaviatur in zapetih pesmih je nekaj parov obiskovalcev tudi zaplesalo, nekateri so pritegnili s petjem, a nekateri le s ploskanjem. Je pa petja več bilo, ko je Mark zaigral znane ljudske melodije na harmoniko. Stanovalka Ema Matijevič je kot tradicionalna sponzorka seniorskih večerov prispevala pecivo, ni pa manjkal niti kozarček vinske kapljice za vsakega izmed udeležencev zabavnega družabnega večera, ko se je na zaključku kar Mark sam zahvalil vsem za vabilo ter jim v slovo zapel pesem »Adios amor«.

DSC_0073 DSC_6190 DSC_6200 DSC_6211 DSC_6216 DSC_6219 DSC_6221 DSC_6222 DSC_6226 DSC_6290 DSC_6297

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko