Radenci: V parku vsak četrtek zvečer

  1. avgusta letos so mladi igrali, a starejši plesali

Glasbeni paviljon  sredi zdraviliškega parka v Radencih sta letošnje poletje »oživela« z nastopi kot organizatorja Zavod za turizem in šport Radenci ter Zdravilišče Radenci. Tretji četrtkov večer v letošnjem osmem mesecu, 18. avgusta, so prišli nastopat članice in člani Kulturnega društva »Janko Divjak« Kapela. Le-ti poleg svojih aktivnih starejših članov odlično skrbijo tudi za podmladek. Ob nastopih folklorne skupine, kjer v glavnem plešejo starejši, se običajno občinstvu predstavijo tudi mladi člani glasbene sekcije.

Po 20. uri so na odru glasbenega paviljona zaplesali štajerske plese štirje pari folklorne skupine KD »Janko Divjak« Kapela, ki jih po strokovni plati vodi Slavica Kovačič, med plesalci pa je bil tudi predsednik društva Slavko Puklavec. Plesalke in plesalce je na diatonični harmoniki spremljal Robi Majerič iz Spodnjih Ivanjec.

Tem starejšim članom KD »Janko Divjak« Kapela je sledil nastop glasbenega podmladka. Na diatonične harmonike so odlično zaigrali kar trije: 8-letna Tina Krajnc, 9-letna Eva Tompa in 12-letni Rene Cimerman, vsi sicer učenci Osnovne šole Radenci (trenutno na šolskih počitnicah !), a vsi trije doma v Rihtarovcih.

Ob svojem drugem nastopu so folkloristke in folkloristi zaplesali še prekmurske ljudske plese, med mladimi harmonikarji pa se je ob igranju s pesmijo oglasila še Eva Tompa. Občinstvo, kjer je poleg domačinov Radenec bilo kar precej zdraviliških gostov, je v imenu organizatorjev pozdravila Blanka Fekonja iz Zavoda za turizem in šport Radenci, ki je izrekla tudi zahvalo vsem nastopajočim.

DSC_6237 DSC_6240 DSC_6242 DSC_6246 DSC_6253 DSC_6257 DSC_6265 DSC_6274 DSC_6280