Premier dr. Cerar ob sprejemu Aleksandra Čeferina: Njegov dosežek je vzpodbuda tudi ostalim

ceferin-in-cerar-img_1631

Foto: Rade BAKRAČEVIĆ

Ljubljana, 7. oktober 2016 – »Z navdušenjem sem spremljal izvolitev Aleksandra Čeferina na mesto predsednika Evropske nogometne zveze. Iskreno mu čestitam za ta uspeh«, je ob prvem osebnem srečanju z gospodom Aleksandrom Čeferinom po izvolitvi na to pomembno mesto, dejal predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar.

Premier dr. Cerar je opozoril, da gospod Čeferin krmilo UEFE prevzema v izjemno zahtevnem obdobju, ko se pravzaprav celotni šport sooča s številnimi izzivi in namigovanjih o izgubi temeljnih vrednot športa. Predsednik vlade verjame, da bo gospod Čeferin s svojo predanostjo, znanjem in profesionalizmom uspešno vodil eno največjih evropskih športnih zvez ter ji postopoma vračal njen ugled in sloves.

Predsednik vlade dr. Miro Cerar je poudaril, da je dosežek gospoda Čeferina tudi pomemben uspeh za Slovenijo, saj »velike mednarodne športne družine še nismo vodili, si pa, glede na rezultate naših športnikov, to gotovo zaslužimo«. Hkrati je takšen uspeh tudi vzpodbuda ostalim, da se odločajo za kandidature na odgovorna mesta v tujini, saj imamo v Sloveniji na različnih področjih še veliko sposobnih posameznikov.

Premier je gospodu Čeferinu še enkrat osebno čestital in mu zaželel uspešno delo na tem odgovornem položaju.