DOSOR Radenci: Odličen pravi »dalmatinski popoldan«

S sliko, ribami, vinom in pesmijo o dopustu

 V soboto, 22. oktobra, je bil v veliki jedilnici DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, izveden odličen, pravi »dalmatinski popoldan«. Osmerica letošnjih dopustnikov DOSOR-ja, ki je v dneh od 10. do 17. septembra dopustovala v Turističnem naselju Zaton pri Zadru pod vodstvom dipl. medicinske sestre Tatjane Geč (o tem smo na spletnih straneh »Štajerske novice« že poročali !), je namreč ostalim stanovalkam in stanovalcem, kakor tudi drugim obiskovalcem doma, predstavila svoje dopustovanje. Ob pomoči računalniškega programa Power point je bilo na velikem platnu predstavljenih preko 80 posnetkov dopustniških dni, kar je prikazal spodaj podpisani.

Stanovalec DOSOR-ja Pavle Zvara si je tokrat našel pomočnika  v sostanovalcu Ratku Majstoroviću in v času predavanja sta na domski terasi na žaru pripravila sardelice, ki so jih postregli vsem obiskovalcem. A natakarica Andreja Klemenčič je s svojimi sodelavkami postregla s kozarčki dalmatinskega vina, saj sta s stanovalko Emo Matijevič istočasno (kot ostala osmerica DOSOR-jevcev) dopustovali v okolici Šibenika.

In prav iz Šibenika je prišla v DOSOR na pevsko gostovanje tudi dalmatinska klapa Solaris. Stanovalka Ema se je namreč izkazala tudi kot donatorica ter velika ljubiteljica dalmatinskih pesmi. Donirala je nastop četverice pevcev, ki so izvedli odlični enourni koncert.

Filip Matko Ficko

Fotografije: Marija Erveš

 dsc_6810-copy dsc_6818-copy dsc_6933-copy dsc_6943-copy dsc_8128-copy dsc_8130-copy dsc_8135-copy dsc_8137-copy dscn5088 dscn5089 dscn5107