Radenci: Koncert partizanskih pesmi

Pevka Marjetka Popovski s skupino »Cvet v laseh«

Ob letošnji 75-letnici ustanovitve Osvobodilne fronte slovenskega naroda organizira Krajevna organizacija Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Radenci, ki jo zelo uspešno kot predsednik vodi Darjan Mencigar, koncert partizanskih pesmi. Koncert bo v petek, 11. novembra zvečer, ob 19. uri v Kongresni dvorani hotela Radin v Radencih. S pridruženo pevsko skupino »Cvet v laseh« bo nastopila Marjetka Popovski. Organizator ne bo pobiral vstopnine, vstop za vse je prost in tega bodo še posebej veseli starejše občanke in občani.

Poleg tega pa bodo vsekakor prisluhnili, a se tudi pridružili petju,  Marjetke Popovski iz Izole, ki je pevka, pravzaprav pa ljubiteljica starih slovenskih ljudskih pesmi, niso pa ji tuje niti partizanske pesmi. Slovensko pesem prepeva tako po celi Primorski, slovenski Istri, Sloveniji ter zamejstvu in v minulih dvajsetih letih jo je ponesla tudi daleč po širnem svetu. Za svoje glasbeno udejstvovanje je prejela mnogo pohval in priznanj, tako na občinski, kakor tudi na državni ravni. V samozaložbi je posnela kar nekaj zgoščenk, med njimi tudi zgoščenko partizanskih pesmi, ki jih prepeva z vsem ponosom in častjo na mnogih borčevskih proslavah, srečanjih, obeležjih in komemoracijah.

Letos torej praznuje 20 let svojega uspešnega nastopanja in ob tej priložnosti je pripravila pravo pevsko turnejo pod delovnim naslovom »Zapojmo pesem o svobodi«. Tako bo tudi tokrat v Kongresni dvorani hotela Radin v Radencih, ko bo koncert potekal pod naslovom priljubljene partizanske pesmi »Šivala je deklica zvezdo…«. Koncert v Radencih bo prežet z mnogimi poznanimi, kakor tudi manj poznanimi pesmimi o boju za svobodo, pravice in domovino.

Filip Matko Ficko

Fotografije iz albuma Marjetke Popovski

_dsc4309 _dsc4395 dsc_1022 p1490571