37. maraton treh src 20. maja v Radencih

 

Že »tečejo« pospešene priprave ter načrt novih prog

dsc_2178

Zbor članstva Športnega društva Radenci

Vodja tekaške sekcije pri Športnem društvu Radenci, Marko Pintarič, z veseljem govori o pospešenih pripravah na letošnji že 37. maraton treh src v Radencih, ki bo 20. maja, kot najstarejša tovrstna športna prireditev v Sloveniji. Pričakujejo najmanj 4.500 tekačic in tekačev na osrednjih tekaških progah (42 km, 21 km, 10 km in 5 km), so pa že začrtali nove trase le-teh. Sicer pa je ta prireditev neke vrste »tretji srček« prepoznavnosti kraja Radenci, poleg Radenske in Zdravilišča Radenci, ki privabi skoraj petkrat več udeležencev, kot pa je domačink in domačinov – stalnih prebivalcev.

dsc_2180

Zbor članstva Športnega društva  Radenci

Z veseljem so Marku Pintariču prisluhnili v prostorih gostišča Park v radenskem parku na rednem letnem zboru članov Športnega društva Radenci, 3. marca zvečer. Zbor je vodil Jože Kager, vodja kolesarske sekcije, o uspešnem delu v letu 2016 pa je poročal predsednik društva Marjan Hladen.

dscn4558

Kolesarski maraton  2016

Svoja poročila o uspešnosti v minulem koledarskem  letu so predstavili še: Sašo Zidar o Odbojkarskem klubu (20 osnovnošolcev ter 20 članov, ki kot ekipa že tretjo sezono uspešno tekmujejo v 3. državni odbojkarski ligi moški – vzhod); Jože Kager o kolesarski sekciji (33 članic in članov), ki je sodelovala na devetih kolesarskim maratonih, organizirala pa kolesarski maraton treh src v Radencih ter maraton Slovenskih goric pri Mali Nedelji;

dscn5426

Odbojka OK Radenci

prebrano je bilo poročilo Martine Mlaker o sekciji nordijske hoje; Zdravko Mauko o košarkarjih – veteranih; Marjan Hladen o »najhitrejši sekciji v društvu« – motorističnem klubu (14 članov);  Franček Rožman o nogometaših  – veteranih (26 članov), ki so skupaj že 29 let; Borut Žitek o rekreativnih nogometaših (nad 35 let), ki sodelujejo v medobčinski pomurski ligi; Zdravko Mauko o atletiki veteranov (največ seveda o svojih uspehih doma in v tujini); Sašo Zidar pa o odbojkarjih – veteranih Blok & Batina (18 članov).

dscn5512

Članska ekipa Odbojkarskega kluba Radenci

Športno društvo Radenci je po poročanju računovodje Frančka Rožmana (blagajničarka društva je Bernarda Drvarič) lani gospodarilo z 255 tisoč evri ter uspešno zaključilo finančno leto. K tem vsem poročilom je ugodno oceno podal nadzorni odbor društva, častnemu razsodišču društva pa se v letu 2016 ni bilo potrebno sestati. Je pa zaradi tradicionalno majhnega števila članov na vsakoletnih zborih članstva bil sprejet sklep o spremembi statuta društva v členu, ki govori o zadostnem številu članov za sklepčnost zbora.

Filip Matko Ficko