Mednarodni dan Civilne zaščite – 1. marec

Priznanja Civilne zaščite tudi v severovzhodni Sloveniji

dscn6094

Priznanje: Bronasti znak Civilne zaščite

Vsako leto se 1. marca praznuje Mednarodni dan Civilne zaščite. S tovrstno obeležitvijo se želi krepiti zavest javnosti o ogroženosti pred naravnimi in drugimi nesrečami ter o vlogi Civilne zaščite pri varstvu pred njimi, želi pa se poudariti tudi pomen mednarodnega sodelovanja pri razvoju zaščite človeka in njegove okolja.

dscn6095

Znak Civilne zaščite

Državna slovesnost v Republiki Sloveniji je bila 1. marca na Brdu pri Kranju, a za področje Pomurja (na levem in desnem bregu reke Mure) so jo pripravili v petek, 3. marca zvečer, v Gledališču Park v Murski Soboti. Ob tej priložnosti je bilo podeljenih 10 bronastih, en srebrni ter dva zlata znaka Civilne zaščite.

 

dscn6100

Civilna zaščita v Republiki Sloveniji

Na državni slovesnosti na Brdu pri Kranju (1. marca) je prejel zlati znak CZ Dušan Utroša iz Žižkov, na slovesnosti v Murski Soboti pa je zlati znak CZ prejel Peter Cvetkovič iz Gornje Radgone. Srebrni znak CZ je prejel Branko Lončar iz Černelavec pri Murski Soboti, sedem bronastih znakov CZ je prejelo sedem posameznikov: Tomaž Munda iz Gornje Radgone, Martin Panič iz Podgrada pri Gornji Radgoni, Denis Zupančič iz Gornje Radgone, Drago Ivanič iz Bogojine, Stanko Lebar iz Dolnje Bistrice, Jože Trajber iz Martjanec in Tomislav Vrečič iz Murske Sobote. So pa za požrtvovalno in uspešno delo ob migrantskem valu v letih 2015 in 2016 bili podeljeni še trije bronasti znaki CZ, ki so jih prejeli: ekipa Prve pomoči Območnega združenja Rdečega križa Slovenije v Murski Soboti I, ekipa Prve pomoči Območnega združenja Rdečega križa Slovenije v Murski Soboti II in ekipa Prve pomoči Območnega združenja Rdečega križa Slovenije v Murski Soboti III.

Filip Matko Ficko