OBAVEŠTENJE ZA UPIS U BIRAČKI SPISAK ZA IZBOR ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE 2017

IZBORI ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE 2017 – OBAVEŠTENJE ZA UPIS U BIRAČKI SPISAK PODATKA O TOME DA ĆE BIRAČ GLASATI U INOSTRANSTVU
Povodom predstojećih izbora za predsednika Republike Srbije koji su raspisani za 02. april 2017. godine Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave R. Srbije izdalo je Obaveštenje za upis u birački spisak podatka o tome da će birač glasati u inostranstvu.

S tim u vezi obaveštavamo sve državljane Republike Srbije, koji imaju boravište u Republici Sloveniji, da preko Ambasade Republike Srbije u Ljubljani mogu podneti zahtev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima za predsednika Republike Srbije glasati u inostranstvu, odnosno u Ambasadi Republike Srbije u Ljubljani. 

Zahtev se može podneti do 11. marta 2017. godine, lično, poštom ili elektronskim putem (faksom ili mejlom). Uz zahtev (uredno popunjen i potpisan) potrebno je priložiti kopiju važećeg ličnog dokumenta izdatog od nadležnog organa R.Srbije (pasoš, lična karta, vozačka dozvola).

U inostranstvu mogu glasati birači koji su u Republici Srbiji upisani u jedinstveni birački spisak. Uvid u jedinstveni birački spisak, radi provere upisa, može se izvršiti na internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave – http://www.mduls.gov.rs.

Obrazac Zahteva za upis u birački spisak podatka da će birač glasati u inostranstvu možete preuzeti OVDE.

Ukoliko lice nije upisano u jedinstveni birački spisak, istovremeno sa zahtevom za upis podatka da će glasati u inostranstvu, treba podneti i zahtev za upis u jedinstveni birački spisak.

Obrazac Zahteva za upis u jedinstveni birački spisak možete preuzeti OVDE.

Adresa: Ambasada Republike Srbije u Ljubljani, Slomškova 1, 1000 Ljubljana.

Faks:(01)4342688;(01)4342689

E-Mail:embassy.ljubljana@mfa.rs; konzularno.ljubljana@mfa.rs

Sva dodatna obaveštenja mogu se dobiti na telefon:+386 1 43 80 110.