Nova glasbena zasedba v Pomurju

dsc_6913

Člani skupine Cafe band, Stanko Zorjan drugi z leve

 V kavarnici ob kavi lahko prisluhnemo skupini Cafe band

V Petanjcih, v Občini Tišina, živi senior Stanko Zorjan, ki ima poleg svoje redne delovne dobe kar 30 glasbenih let za seboj. Z bratoma je igral najprej v glasbeni skupini Legija, nato pa v mlajši skupini Nova Legija. Ta skupina po Pomurju več ne nastopa, sedaj je na glasbeni sceni bolj popularna njihova mlajša glasbena zvezda – pevka Nika Zorjan.

 

Kot senior (upokojenec) pa Stanko Zorjan na glasbenem področju vseeno »ne počiva«. Kajti s sedežem na Petanjcih je vzniknila nova glasbena skupina v Pomurju – Cafe band. Da ni povsem nova, bodo vedeli vsi tisti, ki poznajo njene člane z veliko »glasbene kilometrine«: za klaviaturami Bojan Toplak, s kitaro Nik Mikola, z bas kitaro mag. Andrej Kociper ter za bobni Stanko Zorjan, ki je tudi vodja skupine. Vsi štirje tudi pojo.

dsc_6930

Člani skupine Cafe band, Stanko Zorjan za bobni

Po zapisanih podatkih o članih skupine Cafe band je lahko poslušalstvo kar zadovoljno, saj sodi skupina po svojem odnosu do glasbe ter njenih ljubiteljev med kvalitetnejše komercialne zasedbe. Fantje igrajo lahkotno pop-rock in plesno glasbo na protokolarnih prireditvah in ostalih zabavah. Za vse svoje nastope imajo podrobno izdelan program vodenja in animacije, po želji pa lahko pripravijo tudi različna presenečenja. Z bogatim repertoarjem lahko izvedejo glasbeni večer po želji vsakogar. Posamezni člani skupine imajo namreč za seboj od 15 do 30 let glasbenih izkušenj tako v Sloveniji, kot tudi v tujini.

 

Njihov izziv so hoteli, igralnice, večje kavarne in koncertni nastopi. V svoji dolgoletni karieri so spremljali številne slovenske pevce in pevke, zato verjamejo, da to potrjuje zaupanje v njihovo delo. »Na zalogi« imajo že nekaj demo skladb s katerimi želijo opozoriti, da bodo ustvarjali tudi avtorsko glasbo. Že se jih lahko spremlja tudi na Facebooku.

 

Filip Matko Ficko

Fotografije: Arhiv Cafe band