Pospešene priprave na glasbeno poletje 2017

Mladi Prekmurec gostuje tudi na Štajerskem v Avstriji

Staro in mlado razveseljuje po vsej Sloveniji, pa tudi v tujini mladi glasbenik Mark Tivadar iz Malih Bakovec pri Murski Soboti. Čeprav je Prekmurec, veliko gostuje na Štajerskem v sosednji Avstriji, a tudi na desnem bregu reke Mure v Radencih, v tamkajšnjem DOSOR-ju, Domu starejših občanov, kjer igra na seniorskih večerih.

Gre za je mladega in simpatičnega glasbenik ter veselega preprostega fanta, ki ga vedno spremlja harmonika in to kamor koli se Mark odpravi ali kjer koli ga boste srečali: z njim so dobra volja, smeh, petje, ples in zabava.

Pred kratkim se je s spremljajočo glasbeno skupino vrnil z nastopov  v Švici, se pa že pospešeno pripravlja na 22. festival FeNS. Ta festival bo v Kopru od 22. do 26. junija in na njem se bo Mark Tivadar predstavil s svojo avtorsko skladbico »Čakam te na plaži«, z njim pa bo nastopila tudi plesna skupina. Zatorej ga čaka kar precej priprav, kajti ob koncu letošnjega avgusta ima na programu snemanje že šestega lastnega videospota, ki mu bo dal naslov »Mini bikini«. Torej mini kopalke v pesmi posebej omenja, kajti videospot bodo posneli ob slovenskem morju, v Portorožu. Kot nadaljevanje tega bi naj konec oktobra izšel njegov že tretji CD, ki bo imel enak naslov: »Mini bikini«.

Ne dolgo nazaj je posnel svojo novo avtorsko skladbico s hudomušnim naslovom »Jaz te nimam le za tisto«. Avtor besedila je slepi humorist Sebastjan Kamenik, aranžma in posnetek skladbe pa so Marku Tivadarju izdelali v Studiu Tomiton v Kidričevem, ki ga vodi Tomi Valenko. Skladbica »Jaz te nimam le za tisto« je posneta v dveh verzijah: narodnozabavni ter šlagerski. Najti jo že možno tudi na spletnih straneh.

Filip Matko Ficko

Priložene fotografije: Mark Tivadar iz Malih Bakovec