21. literarni in likovni natečaj 2016/2017

 

dsc_2518

Sodelovalo 400 mladih piscev in umetnikov Pomurja

 

dsc_2506

 

V prostorih Osnovne šole I v Murski Soboti je Izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje v Murski Soboti 21. marca dopoldne organizirala zaključno prireditev z razglasitvijo rezultatov literarnega in likovnega natečaja za šolsko leto 2016/2017.

Kako pomembno je sodelovanje vseh generacij, so izpostavile govornice v Murski Soboti na prvi letošnji pomladni dan dopoldne: ravnateljica Osnovne šole I Murska Sobota Tatjana Cesnik, vodja Območne enote Zavoda RS za šolstvo v Murski Soboti Irena Kumer in Olga Andrejek iz Uprave RS za zaščito in reševanje v Ljubljani. Pohvalile so nasvete in pomoč mentoric in mentorjev, kakor tudi staršev in še zlasti starih staršev, svojim kratkohlačnikom iz vrtcev ter osnovnošolcem pri pisanju literarnih ter ustvarjanju oziroma slikanju literarnih prispevkov na naslov natečaja »Naravne in druge nesreče – Pozor, nevarne snovi !«

Natečaja se je udeležilo več kot 400 avtorjev s svojimi izdelki. Od tega je bilo v izboru likovnega dela natečaja 322 del, v izboru literarnega dela natečaja pa 41 del. To so izdelki najmlajših iz 13 vrtcev ter osnovnošolk in osnovnošolcev s 23 osnovnih šol.  Izven konkurence pa so z desetih osnovnih šol sosednje Republike Madžarske poslali 28 likovnih del. Mladim udeležencem natečaja so bili v pomoč mentorice in mentorji: 93 slovenskih in 11 tujih mentorjev v vrtcih in šolah.

Poleg razdelitve priznanj in nagrad najuspešnejšim udeleženkam in udeležencem tokratnega natečaja bosta sta na prireditvi bila razglašena tudi najaktivnejša pomurska osnovna šola in najaktivnejši vrtec na področju izvajanja programa aktivnosti informiranja, izobraževanja in usposabljanja predšolske in osnovnošolske mladine za osebno in vzajemno zaščito v šolskem letu 2016/2017.  To sta: Osnovna šola I Murska Sobota in Vrtec Murska Sobota – enota Veverička Rakičan. Priznanja in nagrade sta razdelila Olga Andrejek iz Uprave RS za zaščito in reševanje v Ljubljani ter mag. Martin Smodiš, vodja Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje za Pomurje v Murski Soboti. Na dan same prireditve je v prostorih Osnovne šole I Murska Sobota bila še priložnostna razstava izbranih in nagrajenih likovnih in literarnih del natečaja.

Filip Matko Ficko

dsc_2416

dsc_2412

 

dsc_2430

dsc_2434

dsc_2436