Lendava: Večnacionalni literarni večer

Pesnik Rade Bakračević, gost literarnega večera

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Rade Bakračević je poklonil knjigo: “Deset let Štajerske skupnosti” Danijeli Hozjan, predsednici Zveze kulturnih društev Lendava.

 

Lendava: 22. marec – Na povabilo Danijele Hozjan, predsednice Zveze kulturnih društev Maribor v Lendavo je prišel pesnik Rade Bakračević, predsednik društva “Štajerska skupnost” iz Maribora.

Zveza kulturnih društev Lendava je v sredo, 22. marca zvečer, pripravila v svojih prostorih 34. literarni večer, ki ga že od leta 2012 dalje organizirajo enkrat mesečno. S svojimi deli se predstavljajo različni avtorji, gre pa za multikulturno dogajanje, kajti literarna dela je slišati v slovenskem, madžarskem, hrvaškem, srbskem in romskem jeziku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Za uvod v kulturni večer je nastopila gledališka skupina »Kofetarice« (Dragica Larnsak, Jerica Trojak in Marija Varga) s skečem »Tri gracije«, ki ga je napisala Olga Paušič.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Slednja je pozneje prebrala tudi nekaj svojih pesmi. Svoje pesmi je brala še Lidija Alt, a recitatorke Kristina Szöke, Jasna Bači, Jerica Trojak, Anica Varga in Anita Grah so brale pesmi in prozo naslednjih avtoric in avtorjev: Danijele Hozjan, Anite Szunyog, Nataše Horvat, Biserke Sijarič, Milana Hajdinjaka in Franca Korena. Tekste Radeta Bakračevića je brala Kristina Szöke. Večina navedenih avtorjev ima svoja dela objavljena tudi v zbornikih, ki pri Zvezi kulturnih društev Lendava izhajajo pod skupnim naslovom »Pobiralci rose – Harmatfogok«.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Književniki, ki so predstavili svoja dela na literarnem večeru v Lendavi

Vsem prisotnim na 34. literarnem večeru se je predstavila kot slikarka Tamara Špitaler Škorić, ki se je iz Medvod preselila v Pince pri Lendavi, s slikanjem pa se ukvarja že dve desetletji. V prostorih ZKD Lendava so na ogled njena slikarska dela.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rade Bakračević, predsednik SKD Štajerska skupnost iz Maribora je prisotne seznanil z aktivnostmi društva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pesnik Rade Bakračević je tudi predsednik Srbskega kulturnega društva Štajerska skupnost s sedežem v Mariboru in je organizatorki literarnega večera, Danijeli Hozjan, ob tej priložnosti izročil zbornik, ki ga je njegovo društvo izdalo ob lanskoletni deseti obletnici svojega delovanja.

Filip Matko Ficko

Fotografije: Zdravko Majstorović