37. Maraton treh src

 Foto: Rade Bakračevićimg_6158

Tekači z drzno postavljenimi cilji uspešno zaključili letošnji maraton

RADENCI, 1. junij 2017 – Po tem, ko se je val navdušenja po 37. Maratonu treh src polegel, organizatorji najbolj srčnega maratona ugotavljajo, da je tudi letošnji maraton požel uspehe in na največji praznik Radencev privabil lepo število udeležencev. Ti so s svojimi prizadevanji, vnemo in energijo dokazali, da je letošnjemu maratonu posebno not dala Petra Majdič, in sicer s svojim sporočilom na otvoritvenem dogodku: »Drznite si postavljati cilje!« Zato so v organizacijskem odporu maratona že napovedali, da si ambiciozne in malce drugačne cilje za naslednje leto zastavljajo tudi sami.

img_6150

 

 Med tekmovalci iz 24 držav so se najbolje odrezali kenijski tekmovalci, ki so najvišje uvrstitve osvojili v moški in ženski konkurenci na 21 in 42 kilometrov, za odlično vzdušje pa se gre, tako kot vsako leto, zahvaliti tudi na stotinam prostovoljcev, ki so nepozaben vikend na tekaškem prazniku odlično pripravili. V disciplinah 37. Maratona treh src se je skupno preizkusilo 7.800 udeležencev: 4.000 tekačev, 2.500 pohodnikov, 1.200 otrok in 100 udeležencev nordijske hoje.

Zmago v kraljevi disciplini sta v Radencih odnesla Kenijca Joel Mwangi Maina v moški in Gladys Jepkurui Biwot v ženski konkurenci. Najhitrejši Slovenec, Aleš Debeljak, se je uvrstil na četrto mesto, med Slovenkami pa Jasmina Jelovšek, ki se je na maratonsko razdaljo podala prvič po letu in pol. Na 21 km je zmagal Kenijec Silas Kiprono Too, naslov državnega prvaka pa je osvojil sicer tretjeuvrščeni Domen Hafner. Med ženskami je naslov državne prvakinje osvojila Sonja Roman, ki je v cilj pritekla takoj za zmagovalko Stellah Barsosio Jepngetich.

Maraton zopet tudi dobrodelno obarvan

Organizatorji so tradicijo dobrodelnosti ohranili tudi letos, ko so zopet zbirali sredstva za organizacijo Anina zvezdica. S skupnimi močmi so zbrali kar 1.500€, ki jih bodo namenili socialno ogroženim družinam iz prekmurske regije.

 V Radence veje veter sprememb

Predsednik organizacijskega odbora 37. Maratona treh src, Boštjan Gerlec  je ob koncu za prihajajoče leto povedal, da lahko pričakujemo kar nekaj sprememb, vendar ni izdal. »Zdi se nam pomembno, da imamo pogum, da se zavežemo spremembam, ki bodo tekaški praznik v Radencih dvignile še na višji nivo, a boste na več informacij morali še malo počakati,« je z mislimi na naslednji maraton treh src sklenil Gerlec, ter dodal: »rad bi se ponovno zahvalil vsem prostovoljcem, ki so letošnji maraton pomagali realizirati, vsem članom organizacijske ekipe, našim podpornikom in sponzorjem ter vsem prijateljem tekačem, ki se v naše kraje in na naš maraton z veseljem vračajo. Brez vas najbolj srčnega maratona ne bi bilo.«