Rekreativni ribolov v Štajerski deželi

dsc_6128

Že desetič izvedena DOSOR-jeva »Ribičija je terapija«

V Smolincih na Štajerskem, jugovzhodno od Cerkvenjaka, v razloženem naselju v osrčju Slovenskih goric, ki leži med povirnimi kraki Smolinskega in Župetinskega potoka ter potoka Turje, je v okviru organizirane rekreativne dejavnosti pod naslovom »Ribičija je terapija« bila 8. junija letos na vrsti aktivnost stanovalcev DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Tovrstna dejavnost, z namakanjem trnkov, je bila organizirana že desetič.

Ob ribniku v Smolincih na Štajerskem, ki je sicer v zasebni lasti, je izredno prijazni Roman Ploj (Trgovina – gostinstvo Ploj, s.p., Smolinci) z veseljem gostil ljubitelje ribištva, ki so se prvič zbrali ob njegovem ribniku. Le-ti so med 8.30 in 13. uro, pod vodstvom dveh zunanjih prostovoljk DOSOR-ja (Marija Erveš in Tatjana Geč), dveh zdravstvenih tehnikov DOSOR-ja (Blaž Himelrajh in Blaž Rojko) ter dveh mentorjev – ribičev (Adolf Lamut in Jože Robar) lahko brezskrbno namakali trnke ter čakali na čim boljši ulov.  V prelepem sončnem dopoldnevu je bila aktivna ter z ribolovom zaposlena osmerica stanovalcev DOSOR-ja.

Njihova aktivnost je vsekakor bila uspešna. Skupno so ulovili 33 rib, svoj ulov pa so seveda vrnili v ribnik. Stanovalec Andrej Horvat je bil najuspešnejši: ujel je prvo, zadnjo in največjo ribo ter skupno največ rib: sedem ! Tako je postal zmagovalec tokratnega druženja ob ribniku v Smolincih. Na drugo mesto se je uvrstila kar trojica stanovalcev, ki so ujeli po pet rib: Marjan Gašpar, Smiljan Homec in Branko Ločnikar. S štirimi ulovljenimi ribami se je na tretje mesto povzpel Drago Fujs. Tri ribe je ujel Hasan Macanović, po dve ribi pa sta ujela Jože Urankar in Pavle Zvara.

Vsi aktivni lovilci rib, torej vseh osem, so prejeli pisna priznanja in se že veselijo ponovnega podobnega srečanja z namakanjem trnkov.

Filip Matko Ficko

Fotografije: Marija Erveš

dscn0628-f dscn0616-f dscn0612-f dscn0607-f dscn0603-f dscn0597-f dscn0594-f dscn0590-f dscn0588-f dscn0578-f