Praznik Občine Radenci

dsc_6795

Podeljena številna priznanja – Govornica Vesna Maučec

Vsako leto 19. junija Občina Radenci praznuje svoj občinski praznik, letos ga je triindvajsetič. Nekatere prireditve (DOSOR-jeva vetrnica in koncert Zdeneka Bily-ja) so bile res na ta dan, a slavnostna akademija je v Kongresni dvorani hotela Radin v Radencih bil v petek, 23. junija zvečer.

Slavnostna govornica na prireditvi je bila Vesna Maučec, direktorica Zdravilišča Radenci (Sava Hotels & Resorts), ki je spomnila na 135-letnico zdraviliške dejavnosti v tem kraju. Ni pozabila omeniti sedanje povezanosti zdravilišča z ustanovami, organizacijami in društvi ter Občino Radenci.

V imenu Občine Radenci je vsem zbranim v Kongresni dvorani za občinski praznik čestital župan Janez Rihtarič. Ob tej priložnosti je podelil šest pisnih priznanj ter štiri nagrade. Nagrade v višini 200,00 evrov so prejeli: Matevž Jurinec, Eva Jurinec in Filip Kovačič za uspehe na področju športa in kulture, a Mitja Pelcl za uspehe na področju izobraževanja. V kulturnem delu akademije so nastopili članice in člani Plesne šole Zeko iz Murske Sobote: Anja Kovačič, Filip Kovačič ter slednji z dvema soplesalcema. Priznanja pa so prejeli: Prostovoljno gasilsko društvo Hrastje Mota ob 130-letnici delovanja, Prostovoljno gasilsko društvo Radenci – Boračeva za 90-letnico delovanja, Prostovoljno gasilsko društvo Janžev vrh za 80-letnico delovanja, Ribiška sekcija Društva upokojencev Radenci za naslov državnih prvakov 2016 ter Janko Bračko in Feliks Rantaša za aktivnost v Turističnem društvu Klopotec Kapela.

Zaradi slabega vremena je predstavitev Plesnega kluba Podčetrtek bila kar v restavracijski dvorani. Latinsko-ameriške plese (rumba, cha-cha-cha in jaif) sta predstavila Petra Preininger in Davor Stojaković, standardne plese (tango, angleški valček in dunajski valček) pa zakonca Simona in Robert Preininger,

Filip Matko Ficko