Spominska hiša Šaruga Mele: Razstava dveh

Filipu Matku Ficku čestital tudi župan Janez Rihtarič

Na spletnih straneh »Štajerske novice« smo lahko brali sporočilo o samostojni slikarski razstavi sodelavca imenovanega medija, ki jo je pripravil v prostorih Zveze kulturnih društev Lendava 16. maja zvečer in je bila na ogled do 20.junija.

Od tam je Filip Matko Ficko svoja dela, akrile na platnu, preselil na Mele pri Gornji Radgoni, kjer je bila odprta likovna razstava v soboto, 24. junija popoldne. Toda sedaj v galeriji »Spominska hiša Šaruga« (oljarna) Mele niso na ogled le slike prej imenovanega avtorja, pač pa tudi slike (tempere, gvaši in akrili na platnu) njegovega sina Marka Matka Ficka. O tokratni razstavi »uigranega dueta« je na otvoritvi govorila Milena Marija Reščič, ki je ob tem vse prisotne spomnila tudi na praznovanje Dneva državnosti v Republiki Sloveniji – 25. junij !

Obiskovalcem na otvoritvi ter čestitkam za razstavo se je pridružil tudi župan Občine Radenci, Janez Rihtarič, ki je »prihitel« na otvoritev kljub številnim obveznostim, kajti prav v teh dneh praznuje svoj občinski praznik Občine Radenci. Tokratna razstava del dveh ustvarjalcev iz Radenec – očeta in sina – bo v prostorih  galerije »Spominska hiša Šaruga« (oljarna) na Meleh na ogled skozi vse letošnje poletje.

Besedilo in fotografije: Marija Erveš