Za sedemnajsterico prepevalo dvanjast pevk in pevcev

Junijsko slavje v DOSOR-ju pravzaprav za vse

Radenci, velika restavracija DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, v četrtek, 29.6.2017, ob 9.30: pričetek slovesnosti za vse stanovalke in stanovalce doma, ki so v letošnjem šestem mesecu slavili svoj rojstni dan.

Kar sedemnajst je bilo slavljenk in slavljencev skupaj, ki so »zbrali« 1314 let, torej nekaj čez 77 let v povprečju. Najstarejša slavljenka je 94-letna Danica Kladnik, najmlajši pa 56-letni Lojze Novak. Lojzka Klaneček je »nabrala« okroglih 90, a Alojzija Raduha in Vida Toš pa po 80 let. Vsi so prejeli priložnostna darilca, iz domske kuhinje pa so vsem zbranim v veliki DOSOR-jevi restavraciji postregli z odlično torto.

V goste so prišli prepevat članice in člani Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota. V zborčku jih je ducat, osem deklet in pet fantov, ki jim kot čistim amaterjem »amatersko dirigira« Metka. S svojim nastopom pa so navdušili že kar na začetku. Zato so se jim pri petju pridružili tudi stanovalke in stanovalci v veliki restavraciji DOSOR-ja, ob koncu pa se je vsem z diatonično harmoniko pridružil še eden izmed sorodnikov DOSOR-jevih stanovalcev, da je slavje bilo še toliko prijetnejše. Posebej so eno izmed pesmi zapeli DOSOR-jevi zunanji prostovoljki Mariji Erveš, ki je njihov nastop predlagala gospodinji Stanki Fras, ta pa že razmišlja o podobni slovesnosti konec prihodnjega meseca.

Filip Matko Ficko