Štajersko zadnje slovo od Lendavčanke

dsc_7538

Radenci: Darovana maša oziroma verski obred v DOSOR-ju

Nenadoma in nepričakovano se je za vedno poslovila stanovalka DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, Nada Bregar, žaro z njenimi posmrtnimi ostanki pa so že pred dnevi k poslednjemu počitku odložili na pokopališču v Lendavi.

dsc_7535

Kot stanovalka je bila članica prijateljske skupine (skupina starih ljudi za samopomoč) Fortuna ter DOSOR-jevega literarnega krožka, je pa veliko časa prebila v domski knjižnici, kjer je vestno urejevala podarjeni knjižni fond.

dsc_7548

Zatorej je prav v predprostoru knjižnice DOSOR-ja, kjer je veliko časa prebila, bila 7. julija popoldne darovana maša oziroma opravljen verski obred prav njej v spomin. »Domski župnik« Mirko Rakovnik je po tradiciji zelo skrbno in tenkočutno opravil mašo, ki ni bila prva v tovrstni namen in verjetno tudi ne zadnja. Niso seveda manjkali članice in člani prijateljske skupine Fortuna ter članice in člani DOSOR-jevega literarnega krožka, ki so se zbrali v spomin svoje preminule članice.

dscn4872

Zanjo so pravili, da je rada hodila na sprehode,  urejala knjige v knjižnici DOSOR-ja,  igrala karte,  šahirala, hodila na seniorske večere, lovila ribe…sploh, Nada Bregar je imela rada naravo… To vse je sedaj za njo že mimo, precej časa pa se je bodo še spominjali v prijateljski skupini Fortuna in DOSOR-jevem literarnem krožku…

 

Filip Matko Ficko