Radenci: Slavnostna pesem v DOSOR-ju

dsc_8476

 Slovesno v veliki restavraciji DOSOR-ja

Pesmi »Sosed« od Male Nedelje in zaigrana humoreska

Vsem stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ki so v juliju praznovali svoj rojstni dan, so z veseljem zapeli in nazdravili v četrtek, 27. julija dopoldne.

dsc_8485

Humoresko sta zaigrala Manica Sušec in Dušan Kavaš

Ob 9.30 se je pričelo praznovanje v veliki restavraciji DOSOR-ja. Vsem slavljenkam in slavljencem, bilo jih je skupno 16, je zapela peterica pevk ženske pevske skupine »Sosede«. Ta skupina deluje že štiri leta deluje v okviru Kulturnega društva Anton Krempl Mala Nedelja pod vodstvom Lilijane Peršak.

dsc_8490

Pevska skupina »Sosede« od Male Nedelje

Pojo ljudske in nabožne pesmi. Že imajo posneto zgoščenko z naslovom »Prišel je majnika čas« in pripravljajo se na snemanje nove. Ena izmed pevk piše tudi pesmi, Milica Zmazek, ki je prebrala dve svoji pesmi. Za prijetno popestritev četrtkovega slovesnega dopoldneva je poskrbel še par iz Kulturno umetniškega društva Križevci pri Ljutomeru.

dsc_8493

Pozdrav gospodinje Vesne Razboršek

To sta Manica Sušec, ki piše tudi besedila, ter Dušan Kavaš. Odigrala sta humoresko pod naslovom »Oldtajmerji«. Je vsebina kar lepo sovpadala z »DOSOR-jevim kolesom Cvetka«, odkritim dan poprej.

dsc_8506

S humoresko sta opomnila na »oldtajmerje«

Med slavljenkami je bila najstarejša s 95. leti, dva sta slavila 90-letnico, eden 85-letnico ter dva 80 let življenja. DOSOR-jeva delovna terapevtka Vesna Razboršek je čestitala vsem slavljenkam in slavljencem ter jim razdelila priložnostna darilca (toaletne torbice), iz DOSOR-jeve kuhinje pa so vsem zbranim v veliki DOSOR-jevi restavraciji postregli z rezinami torte.

Filip Matko Ficko