75-letnica poboja Lackove čete in Jožeta Lacka

dsc_8532

  1. avgusta »Dan spoštovanja vrednot NOB na Ptujskem«

Na spominsko slovesnost »Dan spoštovanja vrednot NOB na Ptujskem«, ki bo v torek, 8. avgusta 2017, ob 17. uri na dvorišču nekdanjih zaporov na Ptuju (upravna zgradba Pokrajinskega muzeja) v Prešernovi ulici, skupaj vabita župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar in predsednica Območnega združenja borcev za vrednote NOB Ptuj Branka Bezeljak.

dsc_8529

Slovesnost pripravljata skupaj in to v sodelovanju z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Ptuj, Policijskim veteranskim društvom Sever Maribor, Društvom generala Maistra Ptuj, Območnim združenjem slovenskih častnikov Ptuj, Klubom brigadirjev Ptuj in Društvom vojnih invalidov Ptuj.

dsc_8536

Sicer pa Območno združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Ptuj povezuje člane na območju: Mestne občine Ptuj in občin Cirkulane, Destrnik, Dornava, Gorišnica, Hajdina, Juršinci, Kidričevo, Majšperk, Markovci, Podlehnik, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Trnovska vas, Videm, Zavrč in Žetale, ki vse članice in člane vabi na spominsko slovesnost v spomin na 75-letnico zadnjega boja Lackove (Slovenjegoriške) čete ter grozljive usmrtitve Jožeta Lacka. Slavnostni govornik na slovesnosti bo dr. Matjaž Kmecl, podpredsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije.

Filip Matko Ficko