Revija glasbe, petja, plesa in smeha

dsc_9792

Tišina: Tradicionalni Ivanocyjevi dnevi v duhu kulture

Pod platneno streho posebnega prireditvenega prostora pred cerkvijo Marijinega rojstva na Tišini je bila v petek, 1. septembra zvečer, že petič izvedena prireditev pod delovnim naslovom »Večer glasbe, petja, plesa in smeha.« Pripravili so jo skupaj Turistično društvo Gradišče (predsednica Vesna Rebrica), Društvo upokojencev Tišina (predsednik Jožef Poredoš) in Vokalno instrumentalna skupina »Cvetje v jeseni« (vodja Ema Vezjak).

Po pozdravnih nagovorih župana Občine Tišina, Franca Horvata, kot tudi župnika Boštjana Čeha ter predsednika Društva upokojencev Tišina, Jožefa Poredoša, je najprej nastopila Vokalno instrumentalna skupina »Cvetje v jeseni« pri Društvu upokojencev Tišina, ki deluje že od leta 2008. Letno opravijo po 30 nastopov, letos pa so izdali tudi svojo prvo zgoščenko, ki ima naslov »Vsakdo mora imeti prijatelja«. Skupino vodi Ema Vezjak.  Številnemu občinstvu sta skupino predstavili voditeljici Vesna Rebrica in Nika Gajšt, kot tudi naslednje nastopajoče: pevce Društva upokojencev Bakovci, ki skupaj pojo že 15 let. Vodi jih Biserka Flegar. Nato so zaplesali plesni pari folklorne skupine pri Društvu upokojencev Križevci pri Ljutomeru, ki pod vodstvom Marije Halas nastopajo že dvanajsto leto. Lavrencij Herzog že 19 let vodi tamburaško skupino »Odpisani« s Cankove, ki sta se jim pridružili dve vokalistki. Za obilo smeha je poskrbela ljubiteljska gledališka skupina »Zgrebaši« Turistično kulturno športnega društva Pečarovci, ki je zaigrala skeč »V pričakovanju«, nato pa je veselo zapela skupina»Veseli Prleki« Društva upokojencev Križevci pri Ljutomeru. Kvalitetno je zapel Mešani pevski zbor »Prof. Vladimir Močan« pri Društvu upokojencev Murska Sobota, ki ga po strokovni plati vodi od leta 2008 dalje Matija Horvat. Za zaključek pa je vse presenetil najmlajši, po katerem se imenuje »Taj trio« iz Kupšinec. To je Taj Anželj, ki poje in igra kitaro, z njim pa sta še dedek Ludvik s harmoniko in babica Greta s tamburinom.

Vsem skupinam so bile izročene pisne zahvale, kot tudi zgoščenke skupine »Cvetje v jeseni«. Sledila je tudi bogata pogostitev.

Filip Matko Ficko