PROFESORI GIMNAZIJE IZ KRANJA U NOVOM SADU

profesori-iz-kranja-prilikom-prijema-u-gradskoj-kuci

-Velika mi je čast što mogu da poželim dobrodošlicu profesorima kranjske gimnazije u Novi Sad, Omladinsku prestonicu Evrope 2019, ali i Evropsku prestonicu kulture 2021. Takođe, drago mi je što saradnja dve škole zvanično traje već dve godine, i što, slobodan sam da primetim, prerasta u jedno veliko prijateljstvo, na radost svih nas. Siguran sam da razmena iskustva kroz razne oblasti, kako učenika, tako i profesora Kranja i Novog Sada, može samo da doprinese zajedničkom boljem obrazovanju i usavršavanju svih-, rekao je u Gradskoj kući prilikom prijema dragih gostiju član Gradskog veća – Novi Sad zadužen za obrazovanje Vladimir Jelić.

Profesori Gimnazije “France Prešerna” u Kranju u posetili su Gimnaziju “Svetozar Marković” u Novom Sadu, sa kojom saradjuju od 2015. godine. Cilj posete 40 profesora kranjske gimnazije je razmena iskustava i primena dobre prakse u oblasti inovacije nastavnog procesa.

Direktorka Gimnazije “Franceta Prešerna” Mirjam Bizjak se zahvalila na prijemu i istakla da je saradnja dve škole veoma dobra.

-Verujem da ćemo kroz druženje, kako đaka, tako i profesora, naučiti mnogo jedni od drugih i da će kroz razmenu iskustava proizaći neke nove ideje. Posebno me raduje što ovu saradnju možemo da proširimo i na opštinski nivo i sigurna sam da su pred nama mnogi lepi projekti na dobrobit naših đaka-, istakla je Bizjak.

Direktorka Gimnazije “Svetozar Marković” Tatjana Vukadinović rekla je da su se kroz dosadašnju saradnju realizovale dve uzvratne posete predstavnika učeničkih parlamenata i njihovih profesora. Kako je objasnila, to je bila izuzetna prilika da se upoznaju ne samo specifičnosti u obrazovnim sistemima, nego i kulturne znamenitosti dveju sredina. Ona je izrazila nadu da će se ta saradnja razvijati i da će poprimiti i širi format nakon podrške od strane institucija.

 

Radomir Čubranović