HUMANIM ČEPOVIMA NOVOSAĐANA ZA GINISOV REKORD

1-mozaik-rezultat-ljubavi-i-humanosti

Mozaik – rezultat ljubavi i humanosti.

Humani mozaik od čak 1.300.000 čepova napravili su Novosađani juče (30.septembar)  na novosadskom Trgu slobode, na površini od 621 kvadratnog metra. Snimak ovog svojevrsnog umetničkog i humanog dela već je poslat Ginisovoj komisiji.

Ova akcija je rezultat inicijative Humanitarno-ekološke organizacije „Čepom do osmeha”, koja je 2012. godine, kada je osnovana, sakupila čak 100 tona plastičnih čepova i njihovom reciklažom pomogla izlečenje18 mališana sa invaliditetom (!).

2-mladi-su-dali-najveci-doprinos

 Mladi su dali najveći doprinos.

U umetničkoj izradi ovog svojevrsnog umetničkog i humanog dela učestvovalo je juče nekoliko stotina Novosađana svih uzrasta, ali i gostiju iz cele Srbije, s nadom da će ući u Ginisovu knjigu rekorda, ali i istovremeno da će podići svest o značaju recikliranja i čuvanja planete Zemlje.

3-gradonacelnik-vucevic-u-razgovoru-s-aktivistima

Gradonačelnik Vučević u razgovoru s aktivistima.

-Sva energija koja se godinama sakupljala, sada isplivava, jer svaki čep stvara tu energiju, pokreće volonterizam, ima edukativni karakter, širi ljubav i pomaže deci -, izjavila je idejni tvorac i predsednica Udruženja „Čepom do osmeha” Vanja Petković.

Iz ovog Udruženja su ponosni na sve jučerašnje učesnike, jer su primer da se može zajedničkim snagama učiniti, da se pomogne deci i misli na planetu Zemlju.

5-mozaik-je-postavljen-ispred-gradske-kuce

. Mozaik je postavljen ispred Gradske kuće.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je prisustvuvao ovoj jučerašnjoj svojevrsnoj manifestaciji, je rekao da je Novi Sad u prethodnih godinu dana obarao mnoge rekorde, ali da nas nisu omeli da zaboravimo da brinemo jedni o drugima…

  Radomir Čubranović