Nagrade Krke sedmim mladim Štajerkam in Štajercem

wp_20161128_09_38_40_pro

V Novem mestu že 47-ič razglasili »Znanost povezuje«

V mednarodnem generičnem farmacevtskem podjetju Krka, tovarna zdravil d. d. Novo mesto, ki je znana po vsem svetu, so letos že 47-ič podelili nagrade in priznanja »Znanost povezuje«, z njimi pa spodbujajo mlade k raziskovanju in pridobivanju novih znanj.

Na razpis se je prijavilo tudi sedem dijakinj in dijakov Gimnazije Franca Miklošiča iz Ljutomera in vsi so tokrat za svoje raziskovalno delo prejeli priznanja. »Tehnologija beljenja zob« je bila raziskovalna naloga Klare Dragović in Jureta Martinuzzija. Raziskovalno nalogo z naslovom »Vpliv teže na ploska stopala in vliv stopal na grafomotoriko predšolskih otrok« je pripravila Eva Pintarič. »Resnice in zmote o konoplji« je predstavila Staša Potočnik. Raziskovalna naloga »Vpliv priprave testenin na koncentracijo glukoze v krvi in volumen škrobnih zrn« je bila delo Eve Šantić Zadravec in Maje Sever. A Katja Vöröš je pripravila raziskovalno nalogo »Inhibicija rasti plesni«.

Seveda je ob tej priložnosti treba omeniti tudi mentorsko delo starejših, ki so mladim raziskovalcem pri pridobivanju novih znanj bili v pomoč: dr. Marija Meznarič, dr. Tanja Bagar, redna prof. dr. Maja Leitgeb, asis. Katja Vasić univ. dipl. inž. kem. tehn., mag. Nina Žuman in Mateja Godec.

Filip Matko Ficko