NAŠEM UREDNIKU ČUBRANOVIĆU ZAHVALNICA NA JUBILARNOM SAJMU TURIZMA U NOVOM SADU

1-janez-rozman-u-ime-izlagaca-iz-slovenije-urucuje-zahvalnicu-radomiru-cubranovicu

 Janez Rozman u ime izlagača iz Slovenije uručuje zahvalnicu Radomiru Čubranoviću.

Danas (nedelja, 8.10. 2017.) završeni su 50. međunarodni sajmovi LORIST – Lov, ribolov i sport, hortikultura, konjarstvo i Eko svet, a juče jubilarni 50. Međunarodni Sajam turizma. Prema informacijama organizatora – Novosadskog sajma – na sajmovima se predstavilo 452 izlagača a bilo je više od 30.000 posetilaca, odnosno 30 odsto više u odnosu na prošlu godinu. Takođe se konstatuje da je bilo više od 50 % izlagača iz 10 zemalja, kvalitetnija ponuda, međunarodni stručni skupovi, poslovni susreti, oko 150 različitih sadržaja u okviru pratećeg programa, Poklon igra u kojoj je dodeljeno 80 nagrada i brojna stručna publika, koji su obeležili ove prve jesenje priredbe na Sajmu u Novom Sadu.

2-zahvalnicu-je-izuzetno-lepo-dizajnirao-poznati-stampar-rozman

 Zahvalnicu je izuzetno lepo dizajnirao poznati štampar Rozman.

Ekipa “Štajerskih novica” – Aleksandra i Radomir Čubranović je, kao svake godine, pratila sajamska dešavanja ali je ujedno učestvovala i u organizaciji nastupa slovenačkih izlagača. Ove godine organizovali su nastup Turističkog društva “Gorje” iz Gorja i Turizma Bled, Zavoda za unapređenje turizma – Bled koji su imali lepe i zapažene štandove. Inače, iz Slovenije je bilo ukupno 10 izlagača.

3-dobitnici-zahvalnice-r-cubranovic-i-dragan-pajic-treci-zdesna-podelili-su-radost-s-prijateljima

Dobitnici Zahvalnice R. Čubranović i Dragan Pajić (treći zdesna) podelili su radost s prijateljima.

Višegodišnja posvećenost i evidentni doprinos razvoju sve boljih turističkih, ekonomskih, kulturnih i prijateljskih odnosa između Slovenije i Srbije dobila je na ovogodišnjem, jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma prijatan epilog za našeg urednika za Vojvodinu i predsednika udruženja EUprogress, Novi Sad – Radomira Čubranovića. U ime Zavoda za kulturu – Bled, Turizma Bled – Zavoda za unapređenje turizma, Vinarije Dornbeg (Davorin Slejko) i štamparije Manufaktura Mojster Janez uručena mu je Zahvalnica “za uspešan rad i saradnju na 50. Međunarodnom Sajmu turizma”.

4-kompletna-ekipa-turistickog-drustva-gorje-na-svom-standu

Kompletna ekipa Turističkog društva Gorje na svom štandu.

Zahvalnicu mu je uručio Janez Rozman, vlasnik svojevrsne štamparije na Bledu koja i dan – danas radi po tradiciji Gutenberga. Osim Čubranoviću, Zahvalnica je uručena i :mr Slobodanu Cvetkoviću, generalnom direktoru Novosadskog sajma, Draganu Pajiću, rukovodiocu Službe za ocenu kvaliteta Novosadskog sajma, prof. dr Radovanu Pejanoviću, predsedniku Komisije za ocenu kvaliteta (Univerzitet u Novom Sadu), prof. dr Milovanu Krasavčiću (visoka hotelijerska škola – Beorad), akademiku Volfgangu  Rorbahu, članu evropske akademije nauka i umetnosti – Beč, akademiku Soko Sokoloviću, Univerzitet Sarajevo, Žani Bracović, Ministarstvo turizma Crne Gore, Podgorica, dipl. oecc i hotelijer Tomo Olić, Novi Sad, Stevan Rodić, predsednik sektora ugostiteljstva i hotelijerstva Unije poslodavaca Srbije, dipl. restorater Dragica Mirnić, Ugostiteljsko-turistička škola Banja Luka, Docent dr Đorđije Vasiljević, Prirodno-matematički fakultet, Novi Sad i dr Maja Banjac, Prirodno-matematički fakultet, Novi Sad.

5-detalj-sa-50-sajma-turizma

Detalj sa 50. Sajma turizma.

                             Tekst i fotografije: Aleksandra Čubranović