Homaž večer v spomin Milanu Vincetiču

dsc_0689

Milan Vincetič 23. septembra v radenskem DOSOR-ju

Razstava v PIŠK M. Sobota – Grafična mapa Kalejdoskop

V spomin na letos prezgodaj umrlega slovenskega pesnika Milana Vincetiča, nosilca Prešernove nagrade, so njegovi prijatelji pripravili 29. novembra zvečer »Homaž Milanu Vincetiču« v avli Pokrajinske in študijske knjižnice v Murski Soboti.

dsc_3352

Pesnikovi prijatelji v prvi vrsti

Klaudija Sedar in Metka Sraka sta ob tej priložnosti pripravili ter predstavili priložnostno razstavo »Poti Milana Vincetiča«, a Društvo za humanistična vprašanja ARGO je izdalo pesniško-grafično mapo »Kalejdoskop«, v njej pa je šest izbranih pesmi Milana Vincetiča, grafike pa so prispevali znani prekmurski likovni ustavrjalci. Oboje je bilo predstavljeno številnemu občinstvu, kjer je dogajanje skozi ves večer z igranjem na kitaro ter petjem spremljal Bojan Sedmak.

dsc_3355

Homaž večer v spomin Milanu Vincetiču

O poeziji Milana Vincetiča ter o pesniško-grafični mapi (pokloniti so jo želeli kot dar pesniku Milanu Vincetiču ob letošnji 60-letnici, a je prej preminil) so govorili Franci Just, Janez Balažic in Mirko Rajnar.

dsc_3360

Priložnostna razstava o Milanu Vincetiču

Šest izbranih pesmi iz pesniško-grafične mape je interpretirala Gabrijela Granfol Peurača, na spominski prostor lepega v pesmih in prozi Milana Vincetiča, ki je bil nosilec Prešernove nagrade ter kot tak dosegel slovenski Parnas, pa so s svojimi avtorskimi prispevki homaž večer obogatili še pesniški prijatelji Ernest Ružič, Tine Mlinarič, Feri Lainšček, Štefan Kardoš in Dušan Šarotar.

dsc_3362

 Pesniške zbirke Milana Vincetiča

Filip Matko Ficko