Prvomajsko drevo in kresovanje v Radencih

 mlaj

Kulturni program, postavljanje mlaja ter kres

Zavod za turizem in šport Radenci ter Zdravilišče Radenci  sta pri nekdanjem zdravstvenem domu v Radencih pripravila postavljanje prvomajskega drevesa ter kresovanje, kar se je zgodilo 30. aprila zvečer.

rihtaric

Ob 19. uri se je pričel kulturni program, ko so sodelovali: najmlajši iz vrtca Radenski mehurčki Radenci, Valter Klemenčič (klavir) in Jana Zamuda (vokal), sedmošolka Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci Eva Tompa (harmonika in vokal), tretješolec Osnovne šole Kapela Alex Klobasa (recitacija), šestošolec Žan Vršič s harmoniko (mentorica Olga Radolič iz Glasbene šole Gornja Radgona) ter Kulturno društvo – pevska skupina Vrelec Radenci.

mali-s-srcem

Vse je pozdravil ter ob 1. maju čestital v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport Radenci  Branko Žnidarič, a krajši slovesni nagovor pred tokratnim Praznikom dela je imel župan Občine Radenci Janez Rihtarič.

otroci-pri-mlaju

Sledila je postavitev mlaja, kar so opravili gasilci PGD Radenci – Boračeva, ki so pozneje kot varuhi okolja sodelovali tudi pri kresovanju.

ogenj

Kajti večina udeležencev prireditve in postavitve mlaja se je podala na zelenico za hotelom Radin Zdravilišča Radenci, kjer je že v predprazničnih dneh bila pripravljena velika grmada odpadnega vejevja, da je po 20. uri zagorel velikanski kres.

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko