SLOVENSKI KITARIST PREJEL PRESTIŽNO NAGRADO V ZDA!

JURE GOLOBIČ POSTAL KITARIST LETA 2018 NA KONFERENCI GLASBENE KORPORACIJE TOM HESS V CHICAGU!

unnamed-%d1%9f%d1%9f%d1%9f

Slovenski kitarist in priznani učitelj kitare Jure Golobič je s strani glasbene korporacije Tom Hess nepričakovano prejel letošnjo nagrado za kitarista leta. V ZDA, kamor je odpotoval že v začetku meseca, je bil sicer povabljen kot eden izmed predavateljev, ki so v Chicago prispeli s celega sveta. Jure si je nagrado za najboljšega kitarista 2018 prislužil ne le zaradi nedavne zmage na posebnem spletnem natečaju, na katerem je sodelovalo več sto kitaristov z vsega sveta, in je že takrat prepričal s svojim igranjem do te mere, da so mu poslušalci in strokovnjaki namenili največ glasov, ampak tudi z uspehi, ki jih v zadnjem času žanje z zasedbo Stray Train po Evropi.

Potem ko so se Stray Train vrnili iz Rusije z dveh stadionskih koncertov, kjer so bili gostje Nickelback, so v ljubljanskih Stožicah navdušili še kot predskupina Scorpions. Vse to pa ob dejstvu, da Jure že vrsto let uspešno vodi svojo šolo kitare v Ljubljani, seveda ni ostalo neopaženo, in čeprav nagrade ni pričakoval, jo je sprejel z odprtimi rokami.

 

‘To, da sem imel priložnost igrati na tako velikih odrih, kot je bil recimo nedavni koncert z Nickelback na stadionu v Moskvi, je seveda lepa nagrada za večletno delo, priznanje za kitarista leta s strani tako ugledne korporacije, kot je Tom Hess, pa je lep dokaz, da v množici vrhunskih kitaristov lahko opazijo tudi nekoga, ki prihaja iz male Slovenije. Imamo veliko odličnih glasbenikov in na žalost so večkrat bolj opaženi v tujini, kot pa doma. In lepo je, kadar tvoje delo opazijo v tujini, Slovenci smo namreč glede tega malce bolj zadržani. Nagrada je priznanje in spodbuda za moje delo. Že od otroških let se ukvarjam z glasbo, veliko je bilo odrekanja, treninga, učenja, glasbenik seveda želi vedno napredovati in to pomeni ure in ure vadbe. In vredno je bilo, saj imam danes najboljši poklic na svetu,’ je ob prejemu priznanja povedal Jure, ki znanje, pridobljeno vsako leto na izobraževanju v ZDA, deli tudi s svojimi učenci. Vse odkar je zaključil šolanje na elitni akademiji Musicians Institute v Los Angelesu, se namreč redno vrača na dodatna izpopolnjevanja čez lužo, in pravi, da vedno izve še kaj novega.

Po prihodu iz domov se bo tako ponovno posvetil svoji šoli kitare, s Stray Train pa preživel koncertno poletje na odrih v Nemčiji, kjer bodo nastopali na nekaterih večjih festivalih, in tudi na domačih odrih. Prvi večji nastop jih čaka že na prireditvi Pivo in cvetje v Laškem, ko bodo v soboto, 14. julija 2018, zatresli veliki oder.