Literarni krožek v DOSOR-ju zaključil sezono 17/18

Švedska »mokra torta« na Štajerskem

zdravica-uspesni-sezoni

Zdravica uspešni sezoni.

Pred desetimi leti je v »Deželi treh src« v Radencih svoja vrata odprl DOSOR, Dom starejših občanov Radenci. Vendar ne le za nove stanovalke in stanovalce ter zaposlene, pač pa tudi številnim prostovoljkam in prostovoljcem za mnogotere dejavnosti. Tako so se leto dni pozneje pričeli redno srečevati ljubitelji lepe slovenske besede (knjigoljubci in pisci) in izoblikoval se je literarni krožek. Od tedaj se pod vodstvom mentorice srečujejo vsako sredo popoldne ob 15. uri v predprostoru domske knjižnice, mentorstvo pa je prevzela upokojena profesorica Bea Baboš Logar, sedaj že vdova po priznanem akademskem slikarju Lojzetu Logarju ter ponosna mama sina Marka – Bonija, ki tudi piše in upravlja z galerijo v domačem kraju.

mokra-torta

 Mokra torta

Članice in člani krožka niso le stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, pač pa tudi občanke in občani Radenec, občasno pa tudi iz širšega okolja Pomurja. Med njimi je največ nekdanjih učiteljic in učiteljev, ki so »vajeni« tudi poletnih počitnic v mesecu juliju in avgustu. To se bo zgodilo tudi letos, kajti zadnjo sredo v juniju je bilo zadnje srečanje krožkarjev v tej sezoni 2017/2018.

krozkarji-ob-zakljucku-2017-2018

 Krožkarji ob zaključku 2017-2018.

Ob tej priložnosti (to se zgodi tudi ob praznovanju rojstnih dni članic in članov krožka), se ni pozabilo na odlično »mokro torto«, kajti zanjo poskrbi članica Malčka Prelog Kuzmič. »Mokro torto« po nekem švedskem receptu pripravi njen mož Lajči, ki je dolga leta služboval v tej severni evropski državi. Pred sladkanjem s torto so nazdravili s penino minuli uspešni sezoni svojega krožka, zapeli zdravico ter se z enominutnim molkom spomnili tudi svojih nekdanjih, že preminulih, članic literarnega krožka.

Besedilo: Filip Matko Ficko

Fotografije: Marija Erveš