Nastop legendarnega pevca 2. julija v DOSOR-ju

Radenci: Lado Leskovar v »Deželi treh src«

dscn6881-copy

Lado Leskovar prepeva s srcem za vse generacije

DOSOR, Dom starejših občanov Radenci, praznuje letos 10-letnico svojega obstoja in v okviru praznovanja svoje desetletnice delovanja pripravlja na poletnem odru v okviru zabavnih prireditev pod naslovom »DOSOR-jeva Vetrnica« nastope številnih slovenskih glasbenih legend. Po nastopu Helene Blagne, ki je prepevala 11. junija, bo v ponedeljek, 2. julija ob 18.30, na poletnem odru DOSOR-ja nastopil Lado Leskovar.

dscn6921-copy

 Od leta 2015 je ambasador Doma pod Gorco v Mariboru

Leta 1942 v Ljubljani rojen Lado Leskovar je v svoji dolgoletni pevski karieri kot pevec zabavne glasbe posnel preko 300 popevk in šansonov. Svojo prvo pevsko nagrado je prejel leta 1963 na Slovenski popevki na Bledu ter pozneje nastopal na številnih glasbenih festivalih po nekdanji skupni državi SFR Jugoslaviji.  Leta 1967 je s pesmijo »Vse rože sveta« zastopal SFR Jugoslavijo na pesmi Evrovizije na Dunaju.

dscn6930-copy

 Lado Leskovar sodi med prijetne, prijazne in srčne ljudi

Od leta 1988 je slovenski ambasador UNICEf-a, od leta 2015 pa tudi ambasador Doma pod Gorco v Mariboru, kajti resnično iz srca prepeva za generacijo poslušalstva v tretjem in četrtem življenjskem obdobju. In nič drugače ne bo tudi na poletnem odru DOSOR-ja v samem začetku prihodnjega meseca.

Filip Matko Ficko