Uspešno polletno delovanje Fortune

Prijateljske skupine delujejo tudi v DOSOR-ju

fortunasi-kot-folkorniki-za-pusta

Fortunaši kot folkorniki za pusta.

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, uspešno delujejo prijateljske skupine (skupine starih ljudi za samopomoč), ki jih kot koordinatorica vodi medicinska sestra Klaudija Zemljič. Ena izmed najbolj aktivnih tovrstnih skupin je vsekakor Fortuna, ki jo vodi ambasadorka prostovoljstva v DOSOR-ju Marija Erveš. Ta skupina je zaključila polletno uspešno sezono svojega delovanja ter se za zaključek ohladila s hladno sladico v Slaščičarni Tropicano v Radencih.

marija-erves-vodi-fortuno

 Marija Erveš vodi Fortuno.

Iz polletnega poročila Marije Erveš o opravljenih aktivnostih lahko ugotovimo, da so se na pogovornih srečanjih ob sredinih popoldnevih srečali sedemnajstkrat, imeli enkrat ustvarjalno delavnico ter dva sprehoda.

na-sejmu-medical-v-gornji-radgoni

Na sejmu Medical v Gornji Radgoni.

Nekaj iz vsebine njihovih pogovorov ob sredah: o Svetovnem dnevu boja proti kajenju, o Mednarodnem dnevu materinskega jezika, o Svetovnem dnevu redkih bolezni, o Dnevu zmage, o Dnevu mladosti, o skrbi za lastno zdravje ter o Svetovnem dnevu poezije. Bili so torej skupaj 25 ur na dvajsetih srečanjih. A to še ni vse.

na-otvoritvi-razstave-v-petanjcih

 Na otvoritvi razstave v Petanjcih.

Poleg rednih srečanj ob sredah popoldne so opravili še enajst drugih aktivnosti (priprava razstave znamk, pogovor ob čaju na 8. februar, organizirali pustovanje v domu, praznovanje 8. marca,  obisk sejma Medical v Gornji Radgoni, bili na slovesnosti ob Dnevu upora, obiskali Vrt spominov in tovarištva na Petanjcih, obiskali likovno razstavo na Meleh, obiskali članico na domu ter bili na otvoritvi likovne razstave člana skupine na Petanjcih).

s-cvetjem-v-jeseni-ob-8-marcu

S Cvetjem v jeseni ob 8. marcu.

Teh aktivnosti je bilo še enajst in torej so evidentirali kar 55 skupaj prebitih ur na 31 dejavnostih.

 

Filip Matko Ficko