Jesenska tradicionalna »Ribičija je terapija«

najboljsi-trije

Najboljši trije.

Dvakrat letno, pomladi in jeseni, zunanji prostovoljci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, pripravijo aktivnost za stanovalke in stanovalce tega doma pod motom »Ribičija je terapija«. Tokratno jesensko aktivnost so pripravili v torek, 25. septembra, med 9. in 12. uro dopoldne pri Gustijevem ribniku v Boračevi.

marija-zasleduje-racke

Marija zasleduje račke.
Sodelovala je osmerica stanovalcev DOSOR-ja, ki so torej nekaj več kot dve uri (vmes je namreč bila tudi malica s toplim čajem) namakali trnke ter skupno ujeli 21 rib, ki so jih vrnili v vodo. Vsi so prejeli pisna priznanja za udeležbo, prvi trije pa medalje: Smiljan Homec (devet rib) za prvo, Marjan Gašpar (štiri ribe) za drugo in Jože Glažar (tri ribe) za tretje mesto. Ostali so vsi ujeli po eno ribo: Jože Urankar, Drago Fujs, Vladimir Bezjak, Rafael Lapajne in Gabriel Driggs.

klaudija-z-ulovom

Klaudija z ulovom

Priznanja so prejele tudi spremljevalke, ki so se udeležile športnega ribolova: Klaudija Zemljič (pet rib), Diana Pregl (tri ribe) – na počitnicah iz Avstralije, Ljudmila Gaber (ena riba) in Renata Plečko Radman (ena riba). Tako je bil rezultat tokratnega športnega ribolova v korist stanovalcev (bilo jih je tudi enkrat več !) 21 : 10 !

priznanja-so-prejeli-vsi

Priznanja so prejeli vsi

Organizatorka Marija Erveš pa si je tokrat zaslužila naziv »račja pastirica«, ker je skoraj ves dopoldan okrog Gustijevega ribnika nagovarjala tamkajšnjo jatico rac, da bi se z njimi fotografirala.

ob-gustijevem-ribniku

Ob Gustijevem ribniku
In slednja, ambasadorka prostovoljstva v DOSOR-ju Marija Erveš, je v sodelovanju s prostovoljcema – ribičema: Marjeta Lorber in Jože Robar ter z medicinsko sestro Klaudijo Zemljič in njenimi sodelavkami v DOSOR-ju (Renata Plečko Radman in Ljudmila Gaber) izvedla tradicionalno jesensko aktivnost »Ribičija je terapija« pri Gustijevem ribniku v Boračevi.

prva-riba-za-rafaela

Prva riba za Rafaela.

Filip Matko Ficko