VOJVODINA DRUGI PUT DOMAĆIN AER-ove AKADEMIJE

VOJVODINA DRUGI PUT DOMAĆIN AER-ove AKADEMIJE

1-svecano-potpisivanje-ugovora-metju-mori-levo

Svečano potpisivanje ugovora Metju Mori levo.

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i generalni sekretar Skupštine evropskih regija Metju Mori, potpisali su danas (utorak,25. septembar) u Pokrajinskoj vladi AP Vojvodine u Novom Sadu Sporazum između Skupštine evropskih regiona i Autonomne pokrajine Vojvodine – regiona koji će biti domaćin AER-ove Letnje akademije za 2019. godinu.

Sekretar Bjelić, podsetio je da je AP Vojvodina po drugi put region domaćin Letnjoj akademiji koja se održava u organizaciji Skupštine evropskih regiona.

  • Izuzetno je zadovoljstvo što smo ponovo domaćin  manifestaciji koja pre svega okuplja i povezuje mlade ljude iz regiona i što je Sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, nosilac ovogodišnjeg projekta koji će biti u znaku povezivanja aktivnosti Letnje akademije i Grada Novog Sada kao nosioca titule Evropska prestonica mladih 2019. i  Evropska prestonica kulture 2021.- rekao  je Bjelić.

2-za-vreme-srdacnog-razgovora

Za vreme srdačnog razgovora.

Letnja akademija se tradicionalno održava u letnjem periodu. Na sastanku je bilo reči o prvim danima jula kao predlogu za trajanje manifestacije. Procenjuje se da će akademija okupiti više od 150 mladih između 18 i 30 godina  koji su aktivni u radu sa mladima na regionalnom nivou (iz regija članica AER-a), te brojne izabrane regionalne političare.

Potpisani Sporazum utvrđuje aktivnosti regiona domaćina AER Letnje akademije i obuhvata sve aspekte zaduženja regiona domaćina sa Sekretarijatom AER-a i Organizacionim odborom Letnje akademije koji je zadužen je za praćenje i koordinaciju događaja.

Domaćin Letnje akademije za za 2020. godinu je grad Amijen (Francuska) koji je takođe Evropska prestonica mladih te godine.

                  Radomir Čubranović