Odlična terapija je še vedno tudi glasba

 Jesenski koncert na vrtu v Kajuhovi ulici 5 v Radencih

dr-irena-budak-trojnar-spec-spl-medicine

dr. Irena Budak Trojnar, spec. spl.medicine.

Na dvorišču svoje domačije v Radencih, v Kajuhovi ulici 5, sta v imenu Društva Zdravje in glasba Radenci pripravila jesenski »Koncert na vrtu« kar predsednik tega društva prof. glasbe Berislav Budak in njegova zakonska partnerica dr. Irena Trojnar Budak, specialistka splošne medicine. Tako je slednja 27. septembra zvečer po 18. uri vse zbrane pozdravila na svojem vrtu ter ob tem opomnila na pomen glasbe kot terapevtskega sredstva. Odlično vzdušje vseh je ob poslušanju glasbe pritrdilo besedam doktorice, kajti na klavir je igral prof. Berislav Budak. Se je pa dr. Trojnarjeva pri svoji domačiji izkazala tudi kot odlična gostiteljica: postregla je z več vrstami peciva ter brezalkoholnimi pijačami, a tudi »ta pravega« vina ni manjkalo za zdravico.

koncert-na-vrtu

Koncert na vrtu

Udeleženke in udeleženci »Koncerta na vrtu« so v odmoru med melodijami obudili spomine na nekdanje »glasbene čase« v Radencih:  v Radencih so bili nekoč zelo znani festivali komorne glasbe, igralo in prepevalo ter plesalo se je na odličnih prireditvah pod naslovom »Radenska noč«, se zabavalo v kavarni (ki je pogorela, kot pred dnevi Prekmurski dom), tudi v veliki športni dvorani so od časa do časa nastopili znani glasbeni ansambli in pevci. Toda to so le še spomini…

koncert-v-vecernem-mraku

Koncert v večernem mraku

Zatorej so si po pogostitvi in slišani glasbi nekateri udeleženke in udeleženci med potjo domov požvižgavali ali mrmrali priljubljene melodije, ki so jih slišali na koncertu. Bil je to klasični opus F. Chopina, filmska glasba (Swing standards), francoski šansoni, črnska duhovna glasba ter številni evergreeni (Cool Porter, Abba, Beatles…).

prof-glasbe-berislav-budak

Prof. glasbe Berislav Budak.

Filip Matko Ficko