POČEO TREĆI „NOVOSADSKI OKTOBERFEST“

5-zdravica-visokih-gostiju

Zdravica visokih gostiju

Večeras, (petak,19. oktobar) tradicionalnim otvaranjem pivskog bureta počela je turističko-zabavna manifestacija Treći “Novosadski oktoberfest”. Pokrovitelji ovog okupljanja ljubitelja piva su Grad Novi Sad i Nemačko-srpska privredna komora, a organizator je “Color Press grupa”, dok je prijatan prostor za brojne pivopije pružio Novosadski sajam u svojoj hali “Master”. Dve večeri, od 19. do 20. Oktobra, posetioci će imati  izuzetnu priliku da probaju više desetina različiih domaćih i stranih piva, nezaoblazne nemačke, austrijske, ruske i srpske kobasice i perece iz srpskih pekara koje prijaju uz svako pivo.

1

Otvaranju manifestacije prisustvovali su: predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković,  gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević,Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, otpravnik poslova Ambasade Nemačke Dorotea Gizelman, direktor Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap, generalni direktor Novosadskog sajma mr Slobodan Cvetković, predsednik „Color Press Group“ Robert Čoban i počasni građanin Novog Sada fudbalski internacionalac Siniša Mihajlović.

2-gradonacelnik-novog-sada-milos-vucevic

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

– Svake godine sve više je izlagača i posetilaca, ali i novih malih zanatskih pivara, što je i manir ove manifestacije. Verujem da će festival, uz ovako kvalitetan muzički program u kojem su renomirani regionalni izvođači, biti još posećeniji nego prošle godine. Ponosan sam što je Novi Sad dovoljno veliki da prihvati nove ideje, i bogat ljudima koji imaju viziju i ne plaše se promena. Zadovoljstvo je sarađivati sa svima koji hoće da osmisle sadržaje za klvlitetniji i bolji život – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

3-otpravnica-poslova-ambasade-sr-nemacke-dorotea-gize

Otpravnica poslova Ambasade SR Nemačke Dorotea Gize.

Otpravnica poslova Ambasade SR Nemačke Dorotea Gizelman je, na srpskom jeziku, podsetila da je originalni, minhenski Oktoberfest glavni brend Bavarske. Ujedno je otkrila svoju intimu da joj je prisustvo novosadskom Oktoberfestu – prvo u životu prisustvu Oktoberfestu!

4-tradicionalno-otvaranje-pivskog-bureta-pripalo-je-gradonacelniku-vucevicu

Tradicionalno otvaranje pivskog bureta pripalo je gradonačelniku Vučeviću.

Direktor Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap  je izrazio zadovoljstvo organizovanja ove manifestacije uz ubeđenje da će još dugo potrajati.

6-glavna-ulica-oktoberfesta

Glavna ulica Oktoberfesta.

Opšti je utisak da je „Novosadski Oktoberfest“ događaj koji sve više privlači pažnju publike i po kojem Novi Sad postaje prepoznatljiv, a da je po posećenosti, među prvih deset gradova u svetu u kojima se organizuje ta manifestacija.

8-nasi-reporteri-aleksandra-i-radomir-sa-domacicom-festivala

Naši reporteri Aleksandra i Radomir sa domaćicom festivala.

Prema rečima organizatora, Festival je prošle godine okupio preko 15 000 posetilaca, a za ovu godinu između ostalog predviđen je bogat muzički program u okviru kojeg će nastupiti: Ansambl slovenačkih pesama „Kredarica“, „Hladno pivo“, „Orthodox Celts“, „Love Hunters“, „Dejan Petrović Big bend“, Zvonko Bogdan, „Zbogom Brus Li“, i „Psihomodo pop“.

9-fudbalski-internacionalac-sinisa-mihajlovic-je-pozdravio-citaoce-stajerskih-novica

Fudbalski internacionalac Siniša Mihajlović je pozdravio čitaoce Štajerskih novica.
October 20, 2018

Deo programa manifestacije su i ”borbe bendova”, različita takmičenja, u nošenju krigli, za najbolju fotografiju i slično.

7-kobasice-su-nezaobilazni-dodatak-pivu

Kobasice su nezaobilazni dodatak pivu.

Radomir Čubranović

                      Fotografije: Aleksandra Čubranović