Opravljene kar tri slovesnosti v Občini Radenci

 Pred 1.novembrom, Dnevom spomina na mrtve

 spomin-v-radenskem-gaju

Spomin v Radenskem Gaju.

Krajevna organizacija Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Radenci in Območno združenje Zveze veteranov vojne za Slovenijo Gornja Radgona, sta v petek, 26. oktobra, pripravili in izvedli tri slovesnosti pred bližajočim praznikom: 1. november – Dan spomina na mrtve.

nastop-solarjev-na-kapelskem-vrhu

Nastop šolarjev na Kapelskem Vrhu.

Tako je bila ob 9.30 slovesnost pri spomeniku padlim iz Občine Radenci v 2. svetovni vojni na Kapelskem Vrhu, uro pozneje v Radenskem Gaju pri spomeniku v čast trem talcem, a ob 11.40 v Spominskem parku v Radencih, kjer so obeležja v spomin na osamosvojitveno vojno za Slovenijo 1991.

govornik-nikolaj-brus

Govornik Nikolaj Brus.

Kulturni program na Kapelskem Vrhu so izvedli šolarji, učenke in učenci Osnovne šole Kapela ob spremstvu svojih mentoric, podobno v Radencih učenke in učenci Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci. S prapori svojih organizacij in združenj so sodelovali praporščaki ZZB za vrednote NOB, Zveze veteranov vojne za Slovenijo, Policijskega veteranskega društva Sever, Zveze slovenskih častnikov in Društva šoferjev in avtomehanikov Gornja Radgona.

nagovor-darjana-mencigarja

Nagovor Darjana Mencigarja

Delegacije le-teh so položile vence in prižgale sveče pri vseh treh spominskih obeležjih. Nagovor na Kapelskem Vrhu in v Radenskem Gaju je imel predsednik Krajevne organizacije ZZB za vrednote NOB Radenci Darjan Mencigar, a predsednik Območnega združenja Zveze veteranov vojne za Slovenijo v Gornji Radgoni, Nikolaj Brus, pa je imel nagovor pri obeležjih osamosvojitveni vojni za Slovenijo leta 1991 v Spominskem parku v Radencih.

Filip Matko Ficko