Likovna kolonija štirih sosednjih držav

Dobrovnik: Ustvarjalci ob Bukovniškem jezeru

bukovnisko-jezero

Bukovniško jezero

Občina Dobrovnik v Prekmurju praznuje letos svojo 20-letnico. Ob tej priložnosti sta Območna izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti v Lendavi (vodi jo Janja Magdič) in Zavod za okolje in turizem Dobrovnik razpisala enodnevno mednarodno likovno kolonijo, ki bo pod motom »Dobrovnik danes…« potekala v soboto, 27. oktobra.

cerkvica-sv-vida

Cerkvica Sv. Vida.

Poleg domačih umetnic in umetnikov so se prijavili ustvarjalke in ustvarjalci tudi iz sosednje Avstrije, Madžarske in Hrvaške. Ljubiteljski likovnice in likovniki, prijavljenih je trenutno 44, bodo v poljubni slikarski tehniki ustvarjali v Občini Dobrovnik. Največ najverjetneje v okolici Bukovniškega jezera, pa tudi pri tamkajšnjih znamenitih energijskih točkah, pri kapelici svetega Vida, pri lovski koči in Vidovem izviru.

okolica-jezera-pozimi

Okolica jezera pozimi.

Nekateri pa kar v kraju Dobrovnik samem, kjer je znamenita Hiša rokodelstva… Poleg domačih umetnic in umetnikov iz Pomurja so se iz Slovenije javili še iz Raven na Koroškem in Polzele. Kot mentor bo vodja likovne kolonije znani madžarski umetnik Laszlo Nemes. Na tokratni koloniji ustvarjena dela bodo na ogled na posebni likovni razstavi v prostorih Kulturnega doma v Dobrovniku 13. decembra letos.

Filip Matko Ficko

Fotografije: Janja Magdič