Ženski pevski zbor »Marjetice« izdal tretjo zgoščenko

Kjer najdem toplo dlan, tam dom je moj …

Ženski pevski zbor »Marjetice« pri Društvu upokojencev Moravske Toplice, ki obstaja in prepeva že šestnajsto leto je pred kratkim posnel ter izdal že svojo tretjo zgoščenko, tokrat pod naslovom »Vsakdo mora imeti prijatelja«. Na bogati pevski prireditvi so jo javnosti predstavili v kulturni dvorani v Bogojini, 27. oktobra zvečer.

mpz-du-cernelavci

MPZ DU Černelavci
O ŽPZ »Marjetice« je govoril predsednik Društva upokojencev Moravske Toplice Ludvik Sočič ter spomnil na začetke delovanja tega zbora, ko ga je 12 let kot zborovodja vodil Štefan Zelko. Takrat opravil so izdali dve zgoščenki. Sedaj je Štefan Zelko nosilec naziva častnega člana, kajti za njim je vlogo zborovodje prevzel Štefan Šantavec.

Obeh omenjenih zborovodij se je v svojem nagovoru spomnila predsednica zbora Marjeta Maučec. Povedala je, da se njih trinajsterica pevk (Ivanka Bunderla, Marjeta Maučec, Jožica Sakovič, Marija Nemeš, Julijana Horvat, Irena Rožman, Vera Pozvek, Nada Temlin, Zinka Gergorič, Slava Gibičar, Marija Gjerek, Slava Horvat in Terezija Hauptman) zbira vsak ponedeljek na vajah v Tešanovcih, ker rade pojo, se družijo, poklepetajo in seveda tudi rade nastopajo na različnih prireditvah.

Delo zbora in njegovega zborovodje je pohvalil dolgoletni zborovodja številnih zborov in glasbeni pedagog Tomaž Kuhar, sploh pa triglasno ubrano petje ŽPZ »Marjetice«.
Zapele so slavljenke ŽPZ »Marjetice«, zapel je MPZ Društva upokojencev Černelavci in nastopila je vokalno-glasbena skupina »Cvetje v jeseni« Društva upokojencev Tišina. Ob zaključku so bile izročene zgoščenke donatorjem in sledil je družabni večer z bogračem, pijačo in mnogo peciva.

Filip Matko Ficko