Iz štirih sosednjih držav kar 44 ustvarjalcev

Slikali ob Bukovniškem jezeru in njegovi okolici

Območna izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti v Lendavi (vodi jo Janja Magdič) in Zavod za okolje in turizem Dobrovnik (vodi ga Elizabeta Horvat) sta razpisala enodnevno mednarodno likovno kolonijo, ki je pod motom »Dobrovnik danes…« potekala v soboto, 27. oktobra, ob Bukovniškem jezeru ter njegovi bližnji in daljni okolici.

Poleg domačih umetnic in umetnikov so se prijavili ustvarjalke in ustvarjalci tudi iz sosednje Avstrije, Madžarske in Hrvaške. Ljubiteljski likovnice in likovniki, bilo jih je kar 44, so v poljubni slikarski tehniki ustvarjali na področju Občine Dobrovnik. Največ pri Bukovniškem jezeru in njegovi okolici: pri tamkajšnjih znamenitih energijskih točkah, pri kapelici svetega Vida, pri lovski koči in Vidovem izviru. Nekateri v kraju Dobrovnik samem, skupina ustvarjalcev pa se je odpeljala tudi v Strehovske gorice. Izmed umetnic in umetnikov iz Slovenije naj omenimo udeleženo skupino kar 15 ustvarjalk iz likovne sekcije pri Društvu upokojencev Polzela.

Kot mentor je vsem bil pripravljen svetovati znani madžarski umetnik Laszlo Nemes. Na tokratni koloniji ustvarjena dela bodo na ogled na posebni likovni razstavi v prostorih Kulturnega doma v Dobrovniku 13. decembra letos, kajti Občina Dobrovnik v Prekmurju praznuje letos svojo 20-letnico.

Filip Matko Ficko