V Knjižnici Gornja Radgona likovna razstava

Že četrtič se predstavljajo upokojenci s svojimi deli

Mesec dni bo v Javnem zavodu knjižnica Gornja Radgona na ogled likovna razstava peterice ustvarjalk in ustvarjalcev Društva upokojencev Gornja Radgona. S svojimi deli se predstavljajo: Jasna Brunskole, Cvetka Pišek, Terezija Šegula, Milena Marija Reščič in vaš poročevalec. Na otvoritvi razstave, 6. novembra popoldne, je predsednica Društva upokojencev Gornja Radgona, Inge Ivanek, spomnila, da je to že četrta društvena likovna razstava v tem letu. Sicer pa je najprej vse zbrane pozdravila direktorica knjižnice Andreja Vučak Hribar, pred otvoritvijo razstave pa je govorila o pomenu kulture ter njenih različnih izraznih oblik Inge Ivanek. Ob tem je spodbudila peterico ustvarjalcev, da so občinstvu sami predstavili svoja dela, kot tudi svoje izkušnje pri likovnem ustvarjanju.
Zbrani na otvoritvi razstave

Zbrani na otvoritvi razstave

Jasna Brunskole je v akrilni tehniki naslikala »Tihožitje« in »Golob miru«, v olju na platnu pa »Jadrnice-barkolana«; Cvetka Pišek je v suhem pastelu naslikala dve deli: »Ruševec – divji petelin« in »Ribe v akvariju«; Terezija Šegula razstavilja dve grafiki – linoreze »Metulji«, enkavstiko »Ribi« ter montažno fotografijo; Milena Marija Reščič razstavlja keramiko »Počivajoče ptice«, enkavstiko s figuro v keramiki »Spogledujem se z gugajočo mavrico« ter triptih »Haiga«, ko je iz keramike izdelala podobe na haiku pesmi svojega partnerja Dominique-ja Reščiča. Spodaj podpisani vaš poročevalec je naslikal dve sliki v akrilni tehniki: »Mavrični demonski ljubimec« in »Panorama središča kraja Sveta Ana«.
Imenovana peterica ljubiteljskih likovnikov Društva upokojencev Gornja Radgona v času te razstave ne bo počivala, kajti že 22. novembra je predvidena otvoritev likovne razstave del pomurskih upokojenk in upokojencev v Galeriji Ante Trstenjaka v Ljutomeru, kjer bodo sigurno sodelovali s svojimi deli.
Filip Matko Ficko