50-letnica Kegljaškega kluba Radenska Murska Sobota

Radenci: 70 udeleženih na turnirju »Tri srca«
prva-skupina-nagrajenih
Prva skupina nagrajenih
V dneh od 8. do 21. decembra je na avtomatskem štiristeznem kegljišču v Radencih potekal jubilejni turnir »Tri srca« ob 50-letnici Kegljaškega kluba Radenska Murska Sobota, ki se ga je udeležilo 70 kegljačic in kegljačev. Pri ženskah so bile najboljše: 1. Sonja Tibaut (KK Radenska) 568 podrtih kegljev, 2. Ines Maričić (Victoria Bamberg) 557, 3. Bernarda Vrtin (Ceršak) 548 itd. Rezultati – moški: 1. Mirko Harc (Lokomotiva Maribor) 593, 2. Milan Kovačič (KK Radenska) 587, 3. Jani Steržaj (KK Radenska) 580, 4. Franc Kirbiš (Slovenske Konjice) 578 (č-213), 5. Tone Štular (Slavija Štojs) 578 (č-197) itd.
druga-skupina-nagrajenih
Druga skupina nagrajenih
Je po to tovrstno kegljišče še edino v pokrajini na obeh bregovih Mure, kjer je nekoč bilo skupno kar sedem takšnih kegljišč. V Radencih je bilo zgrajeno leta 1968, tik zraven restavracije Vikend, ki obstoja od leta 1967 (danes je to Igralni salon Casino AS ter Weekend Pub). Ob izgradnji kegljišča je leta 1968 bil ustanovljen Kegljaški klub Radenska Murska Sobota, ki letos praznuje torej svojo 50-letnico. Slovesnost ob tem jubileju je potekala v soboto, 22. decembra. Uvodne besede, zbranim na kegljišču, je namenil povezovalec jubilejnega dogodka, športni novinar Tonček Gider. S kulturnim programom so nastopile šolarke Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci (Nina Klemenčič – kitara, Kaja Rihtarič – klarinet in Katarina Rantaša – violina), vse pa je nagovoril predsednik KK Radenska Dušan Pohovnikar.
tretja-skupina-nagrajenih
Tretja skupina nagrajenih.
Sledila je podelitev priznanj. Šesterica (Karel Horvat, Emil Zelko, Alojz Behek, Milan Hojnik, Robert Drvarič in Miro Steržaj) je prejela priznanje, ker so v preteklosti delovanja KK Radenska dali ključen prispevek, da je društvo delovalo, se njegova dejavnost širila in da so njegovi člani dosegali vrhunske športne rezultate (če pri tem omenimo osvojene naslove svetovnih prvakov Marike Kardinar in Mira Steržaja).
zahvalna-listina-miru-sterzaju
Zahvalna listina Miru Steržaju
Osmerica njih (Miro Steržaj, Marika Kardinar, Harry Steržaj, Milan Kovačič, Ivan Borovič, Štefan Smodiš, Robert Drvarič in Joco Kalanj) zato, ker so kot nekdanji ali današnji člani dosegli vrhunske športne rezultate. Ter posamezniki in društva, ki so s svojim sodelovanjem spodbujali in širili rekreacijsko in tekmovalno kegljanje v pokrajini ob reki Muri: Tonček Gider (športni novinar), Kegljaški klub Lendava, Društvo upokojencev Radenci, Društvo upokojencev Lendava, Društvo upokojencev Gornja Radgona, Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije Murska Sobota, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota, Medobčinsko društvo delovnih invalidov Murska Sobota in IPA za Pomurje (društvo policistov).
zlati-kegelj-za-kk-radenska
Z nagovorom se je pridružil predsednik Kegljaške zveze Slovenije, Milan Korelič, ki se je zahvalil KK Radenska za ves polstoletni prispevek k razvoju in uspehom kegljanja v Sloveniji. Ob tem je Miru Steržaju predal zahvalno listino za življenjsko delo na področju kegljaškega športa, a športnemu kolektivu KK Radenska najvišje priznanje: »Zlati kegelj« Kegljaške zveze Slovenije. Podpredsednik Športne zveze Murska Sobota, Igor Makari, pa je v imenu te zveze KK Radenska predal zahvalno listino.
Filip Matko Ficko