DOSOR Radenci: Še praznik rojstnih dnevov

DOSOR Radenci: Še praznik rojstnih dnevov
zbrani-v-dosor-jevi-restavraciji
Zbrani v DOSOR-jevi restavraciji.

Za zabavo skrbela mlada muzikanta Niko in Sergej Vršič
V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je v času dveh mesecev, novembra in decembra, praznovalo svoj rojstni dan skupno 26 stanovalk in stanovalcev.
niko-harmonika-in-sergej-klaviature-vrsic
Niko (harmonika) in Sergej (klaviature) Vršič.
Bila sta med slavljenci dva z okroglima jubilejema (Frančiška Vidovič – 80 let in Ivan Kropec – 70 let), z največ leti je bila tokrat 98-letna Frančiška Mlinarič, a z najmanj leti 58-letna Barbara Šerbec – Šerbi. Vsem so 27. decembra dopoldne razdelili rezine praznične torte, ki so jo pripravili v DOSOR-jevi kuhinji (slaščičarni), pa tudi darilca: vrečke dišeče sivke.
cestitke-vesne-levo-in-suzane
Čestitke Vesne (levo) in Suzane.
Zadnje rojstnodnevno praznovanje stanovalke in stanovalcev tega doma v letošnjem letu sta pripravili gospodinji Suzana Kočar in Vesna Razboršek. Slednja je namenila pozdrav slavljenkam in slavljencem, njihovim svojem, kakor tudi ostalim zbranim. Brata, Niko s harmoniko, a Sergej Vršič s klaviaturami, pa sta poskrbela za praznično vzdušje s pravimi domačimi skladbami (Avsenika in Slaka), da so številni z njima tudi zapeli. Njuna mama, DOSOR-jeva gospodinja Silvija, pa se je trudila razrezati slavnostno torto, da je vsak dobil svojo rezino.

Filip Matko Ficko