31.12.2018: Obiski dedka Mraza v Radencih

Razveselili so se ga v DOSOR-ju in Bivalni enoti
dedek-mraz-v-dosor-ju
Dedek Mraz v DOSOR-ju.
Tretji dobri mož decembra – dedek Mraz je svoje obiske zadnji dan v letu 2018, 31. decembra, opravil še v Radencih Opoldne je pred slavnostnim kosilom nagovoril stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, pred slavnostno večerjo pa še varovanke in varovance Bivalne enote Hrastovec Trate v Radencih.
ob-kosilu-zvoki-harmonike
Ob kosilu zvoki harmonike
Kot tretji dobri mož meseca decembra, po Miklavžu in Božičku, se je dedek Mraz zahvalil za vabilo k obisku natakarici Andreji Klemenčič v DOSOR-ju, ki je skupaj s tem domom leta 2018 praznovala desetletnico, kajti zaposlena je v DOSOR-ju že od samega začetka delovanja doma. Zahvalil seje tudi zbranim stanovalkam in stanovalcem ob slavnostnem kosilu v veliki restavraciji DOSOR-ja, ker so ga uspeli priklicati. K temu sta jih »napeljala« prostovoljec – harmonikar Stanko Ilješ in ambasadorka prostovoljstva Marija Erveš. In o razvejanem prostovoljstvu v DOSOR-ju je bral dedek Mraz iz svoje kronike, kar mu je pred odhodom iz Kekčeve dežele pod Triglavom zabičala babica Zima.
slavnostno-kosilo
Slavnostno kosilo
Tretji dobri mož decembra je vsem v veliki restavraciji DOSOR-ja, tudi zunanjim obiskovalcem, razdelil bombončke ter se poslovil do naslednjega leta z naslednjim voščilom: »Naj novo leto prinese veliko osebne sreče, zdravje naj prevladuje, naj sožitja med prijatelji bo v izobilju, kakor tudi toplih stiskov rok in prijaznih nasmehov za poln koš !«
Voščilo je še enkrat ponovil, kajti svojo pot je dedek Mraz po Radencih nadaljeval še do Bivalne enote Zavoda Hrastovec Trate, kjer so ga tudi že nestrpno pričakovali, kakor tudi darilca za svojo pridnost ob koncu leta.
stirje-po-gasilsko
Štirje po gasilsko
Filip Matko Ficko
Fotografije: Marija Erveš