Mladi Slovenci zmagovalci turnirja MEVZA

V Mariboru odlično igrala David Novak in Žan Bedrač
reprezentanca-slovenije-v-mariboru
Reprezentanca Slovenije v Mariboru
V štajerski prestolnici, v Mariboru, je slovenska mladinska reprezentanca odbojkarjev – dečkov letnika 2001 in mlajših, zmagala na srednjeevropskem turnirju MEVZA. Bilo je to v zadnjih dneh lanskega leta, od 28. do 30. decembra, ko so na turnirju MEVZA nastopile reprezentance odbojkarjev Slovenije, Češče, Hrvaške, Madžarske in Slovaške.

rpt

rpt

David Novak (levo) in Žan Bedrač.
Mladi slovenski odbojkarji so z rezultati 3 : 0, brez izgubljenega seta, premagali po vrsti reprezentance Češke, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in nato v finalni tekmi še enkrat Češko. Še posebej se tega uspeha veselijo v Murski Soboti in Radencih.

In zakaj tam ? Že nekaj časa namreč spremljamo igre odbojkarjev in odbojkašic v tem delu Slovenije, ko v 1. slovenski odbojkarski ligi nastopa ekipa Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad (Športni klub Pomurje deset), a v 3. slovenski odbojkarski ligi moški vzhod igrajo člani Odbojkarskega kluba Radenci, ki so trenutno celo v vodstvu na lestvici.
izredno-veselje-po-zmagi
Izredno veselje po zmagi.
V prvi postavi slovenske reprezentance sta namreč odlično igrala ter prispevala izredno pomembni del k zmagam libero David Novak in centralni bloker Žan Bedrač, oba člana OK Panvita Pomgrad Murska Sobota, ki sta pred tem igrala za Odbojkarski klub Radenci. Žan Bedrač je v sezoni 2016/2017 igral kot posojeni igralec, v sezoni 2017/2018 pa tudi David Novak iz Lipe. Po zmagi v Mariboru je Žan Bedrač izjavil: »Prigoda v reprezentanci je bila zelo posebna izkušnja. Že samo povabilo meje presenetilo, a sem vedel, da bo potrebnega veliko truda, da se izkažem. Dal sem vse od sebe in obrestovalo se je, v žep pa sem dal svojo prvo medaljo.«

Filip Matko Ficko
Fotografije: Dušan Benko