55. Zlata lisica 2019: 1. in 2. februar 2019

55. Zlata lisica 2019: 1. in 2. februar 2019
MARIBOR 24.SI
To bo spremljevalni program ob letošnji Zlati lisici
img_0624
Letošnja Zlata lisica bo potekala prvi vikend v februarju. Tokrat z manjšo spremembo – v petek in soboto.

Smučarji lahko zadnje dni že smučajo v dolino po Snežnem stadionu, organizatorji Zlate Lisice pa čakajo na še nekaj mraza. Kljub temu, da sneg je, to še ne pomeni, da lahko organizatorji povsem mirno pričakujejo snežnega kontrolorja Markusa Maierja, sicer direktorja ženskega svetovnega pokala za tehnične discipline, ki bo progo pregledal 23. januarja dopoldne.
Pomembna je debela in široka snežna podlaga

img_0327
Mitja Dragšič, vodja tekmovanja je ob tem povedal: “Ponekod potrebujemo še nekaj snega. V zgornjem delu je po veleslalomu že 95 odstotkov potrebnega snega, v spodnjem delu pa ga potrebujemo še okrog A droga, kjer je start slaloma. Dovolj bo ena mrzla noč, saj smo v delih, ki jih moramo še zasnežiti, dodali snežne topove. Samo da ne bo močnejše odjuge, sicer pa je vremenska napoved dokaj ugodna, mraz je napovedan konec tedna, tako da bomo imeli do snežne kontrole še dovolj časa za pripravo dovolj debele in široke snežne podlage. Pomembna pa bo, seveda, tudi vremenska napoved po snežni kontroli.”
Zaenkrat je proga v dolino odprta za rekreativno smučanje. Še vedno je v igri tudi prihod na trening na snežni stadion slovenske reprezentance, tako ženske kot moške. Organizatorji zato natančno spremljajo vremensko napoved in se bodo odločali glede na njo. Nakup vstopnic za 55. Zlato lisico lahko sicer opravite na spletni strani Eventima.
55. Zlata lisica 2019: 1. in 2. februar 2019
Program:
Četrtek, 31. 1. 2019
Trg Leona Štuklja
17.15: Koncert skupine Šank rock
18.00: Javno žrebanje startnih številk za veleslalom
18.45: Nadaljevanje koncerta
Petek, 1. 2. 2019
Snežni stadion
10.00: Pričetek 1. teka VSL, med tekoma koncert
13.00: Pričetek 2. teka VSL
Trg Leona Štuklja
17.15: Koncert skupine Prismojeni profesorji bluesa
18.00: Razglasitev rezultatov VSL in javno žrebanje startnih številk za slalom,
18.45: Nadaljevanje koncerta
Sobota, 2. 2. 2019
Snežni stadion
10.00: Pričetek 1. teka SL, med tekoma nastop
13.00: Pričetek 2. teka SL
Razglasitev rezultatov slaloma in zmagovalke pokala Zlate lisice.
Mariborsko Pohorje se sicer ponaša z največjim številom smučarjev v Sloveniji, z najdaljšo nočno smuko v Evropi, prav tako je kot najbolj urejeno smučišče v Sloveniji prejelo priznanje Zlata snežinka. Organizatorji Zlate lisice se postavijo v bran tudi najhujši odjugi, sama organizacija prireditve pa je po vseh mednarodnih merilih Fis izredna.
K ugledu, ki ga ta tekma uživa v svetu, prav tako prispevajo številni gledalci, ki s svojim razpoloženjem in vzpodbujanjem tekmovalk prispevajo k neverjetni atmosferi pod Pohorjem. K privlačnosti tekmovanja tako za domačine kot ostale obiskovalce pa prispeva še bližina centra Maribora, drugega največjega mesta pri nas.
Maribor 24 si