SRBIN REPREZENTATIVAC VIJETNAMA

Novosti iz Indokine

SRBIN REPREZENTATIVAC VIJETNAMA
marko-mladenovic
Marko Mladenović
– Sa nepunih osamnaest godina Marko Mladenović iz Sajgona obukao je dres košarkaškog tima države u kojoj je rođen i pobedio

M. Lopušina

Košarkaška reprezentacija Vijtnama u takmičenju za azijski šampionat u poslednja tri meča protiv Kampućije, Bruneja i Laosa zabeležila je tri pobede. Jedan od najboljih igrača Vijetnama bio je mladi Marko Mladenović iz Sajgona, koji je postizao po 30 poena.
– Drago mi je da pobeđujemo. Mi smo mlada ekipa, Vijetnam tek ulazi u svet košarke, pa nam zato pobede puno znače. Mene su tokom prošle godine pozivali u državni tim Vijetnama, ali sam ja odbijao zbog obaveza prema školi. U decembru sam ipak obukao dres Vijetnama i sada sam zadovoljan zbog toga – rekao nam je Marko Mladenović, koji je rođen pre nepunih 18 godina u Vijetnamu.
Košarkom se bavi od 2014. godine. Trenira u klubu “Sajgon hejt” sa našim trenerom Peđom Lukićem. Završio je košarkaški kurs u kampu Miloša Teodosića u Srbiji.
tim-vijentama-sa-navijacima
Tim Vijentama sa navijačima.
– Moj otac Dragan je Srbin rođen u Kumanovu, a majka Van je iz Sajgona. Imam brata Tonija i sestru Ninu. Svi smo mi rođeni Vijetnamci. Košarka je moj omiljeni sport i ulaznica u veliki svet – otkriva nam Marko Mladenović, koji u državnom timu igra na poziciji krila i glavnog strelca.
Kao sjajni matematičar mladi Mladenović planira da kada završi Američki koledž u Sajgonu u septembru ode na studije u SAD. U Americi je već dobio ponudu da nastupa za tim “Golud” iz Mejna i time obezbedi stipendiju za školovanje, ali i budućnost profesionalnog košarkaša.
Na rastanku nam je u šali rekao:
– Upamtite moje ime, biću jednog dana igrač NBA !