OSMEGA FEBRUARJA SLIKARSKA RAZSTAVA V RADENCIH

OSMEGA FEBRUARJA SLIKARSKA RAZSTAVA V RADENCIH
ORGANIZATOR »MIKS’R
vabiloooo-01-2
Živimo v časih, ki umetnosti in kulturi niso najbolj naklonjeni. Da približajo kulturo občanom Radencev, se je skupina zanesenjakov organizirala v zavod MIKS’R (MULTIMEDIJSKO INFORMACIJSKO KULTURNO SREDIŠČE RADENCI). Njihovo poslanstvo je povezovanje kulture in kulturnih, torej vseh tistih, ki jim je mar za kulturo, znotraj katere se ureja naše družbeno življenje, kulturo vrednot in povezovanja. Delujejo v prepričanju, da kultura plemeniti duha, širi strpnost in omogoča sodelovanje. Poleg organizacij dogodkov, kot so likovne razstave, literarni večeri, uprizoritve gledaliških iger, glasbenih dogodkov in dogodkov humanitarnega značaja, je delovanje zavoda namenjeno tudi skrbi za ohranjanje kulturne dediščine.
8. februarja 2019, ob 17. uri, vabi zavod MIKS’R v Zdravilišče Radenci na dogodek, organiziran v poklon slovenski kulturi. Z odprtjem likovne razstave se bo predstavila Mira Petek, likovna pedagoginja z Račkega Vrha, katere likovna ustvarjalnost je vredna pozornosti likovnih kritikov in ljubiteljev likovne umetnosti. Njena dela bo predstavila Dora Plohl, sicer študentka zgodovine umetnosti. Z bogatim kulturnim nastopom bodo nadaljevali radenske ustvarjalke in ustvarjalci: Norma Bale, rock skupina Bataljon, Danaja Habjanič, Valter Klemenčič, Bea Baboš Logar, Boni M. Logar, Irena Petek, Nina Rihtarič, Aneja Šoštarič, Tomi Šoštarič, in Aleksandra Škrilec.
O pomenu kulture bo spregovorila Simona Pirc Katalinič, vodja JSKD OI Gornja Radgona.
Ker zavod nima stalnih virov financiranja, ga podpirajo domači podjetniki, ki kulture ne štejejo med nepotrebne stroške, ampak vidijo v njej predvsem bogatitev lokalne skupnosti.