Maribor: Osmi rojstni dan Doma pod Gorco

Maribor: Osmi rojstni dan Doma pod Gorco
ambasador-doma-tudi-vas-dopisnik
Ambasador doma tudi vaš dopisnik.
Svojemu namenu bo predana tudi Stena zaposlenih

Ob letošnjem osmem rojstnem dnevu mariborskega Doma pod gorco, pripravljajo ga prav na Valentinovo – 14. februarja, bodo svojemu namenu predali »Steno zaposlenih«. Tam bi naj bile izobešene fotografije posameznic in posameznikov, ki nekako »izstopajo iz povprečja« med zaposlenimi v tem domu.
stena-prijetnih-prijaznih-in-srcnih-ljudi
Stena prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi.
Dom pod gorco na Studencih v Mariboru je med najmlajšimi domovi v Sloveniji. Ob četrtem rojstnem dnevu, bilo je to 13. februarja leta 2015, so namreč v večnamenskem prostoru tega doma v prvem nadstropju predali svojemu namenu »Steno prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi«. Posameznike, katerih fotografije so izobesili, so poimenovali za ambasadorje doma. Do letos je teh že šestnajst in to kar na obeh straneh posebne stene. Gre za posameznike, kot tudi za skupine.
zimski-posnetek-doma-pod-gorco
Zimski posnetek Doma pod Gorco.
Med posameznicami in posamezniki so ambasadorji Doma pod gorco: Ajda Avgustinovič (prostovoljka v Domu pod gorco), Tone Partljič (pisatelj, dramatik, predmetni učitelj, scenarist, politik in komediograf), Brata Malek iz Ljubljane (animatorja dobrega srca), Lado Leskovar (pevec in šansonjer), Gregor Česnik iz Ljubljane (predavatelj potopisov), Nataša Savec (terapevtka s psičko Laro) iz Zavoda Pet, Mateja Naberšnik (mojstrica ličenja) iz Maribora, Marcos Tavares (nogometaš) kapetan NK Maribor, Alma Rekić (sodnica kuharskega MasterChefa) ter vaš dopisnik Filip Matko Ficko (slikar).
od-14-2-2019-tudi-stena-zaposlenih
Od 14.2.201 tudi Stena zaposlenih
Skupinski ambasadorji pa so: Otroci Vrtca Studenci, Šolarji Osnovne šole Janka Padežnika na Studencih v Mariboru, članice in člani Lions kluba Maribor Zarja, članice in člani Prostovoljnega gasilskega društva Maribor Studenci, Etnografsko društvo Kurenti Vetrovniki Kidričevo ter Mara in ljudske pevke iz Domžal. Ob letošnjem osmem rojstnem dnevu, 14. februarja, se bo imenovanim pridružil še kdo.
Filip Matko Ficko